Ztráta matky mě stále bolí, připouští i po letech princ William

31.05.2019 | Osobnosti

Britský korunní princ William dlouhodobě podporuje organizace pomáhající lidem s depresí. Následník britského trůnu se snaží pomáhat těm, kteří zažili traumata a nedokážou se z nich vzpamatovat. A tak teď v rámci jednoho projektu promluvil o svém největším traumatu – ztrátě matky. Princezna Diana zemřela tragicky před téměř dvaadvaceti lety, Williama to dodnes ale bolí tak, jako nic jiného.

„Přemýšlel jsem o tom hodně, snažím se pochopit, proč cítím to, co cítím, ale myslím, že když přijdete o rodiče jako mladý člověk, tedy kdykoli v životě, ale zvláště, když jste mladý, dokážete s tím velmi dobře souznít, člověk cítí bolest, které se nic jiného nevyrovná. A víte, že ve vašem životě zřejmě nenastane nic jiného, co by mohlo být ještě bolestivější než toto. Ale také vás to sbližuje se všemi těmi lidmi, kteří přišli o rodiče také,“ uvedl William v rozhovoru pro BBC.

Utrpení, které nesete v sobě

Řadu let působil jako pilot záchranné helikoptéry, takže téměř denně musel čelit těžkým nehodám, které velmi často končily smrtí navzdory rychlé pomoci odborníků.

„Když pak pracujete v záchranářství, které je mnohem otevřenější a v jistém smyslu mnohem syrovější, emočně náročné každý den, kdy musíte jednat s rodinami, které zažívají nejhorší chvíle života, které zřejmě v každodenním životě můžou zažít, odcházíte velmi depresivní, máte z toho negativní pocity, kdy si myslíte, že je smrt na každém kroku, kam se jen hnete. A je to opravdu velké utrpení, které musíte v sobě nést a snášet,“ přiznal William.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:59
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat