Důvod, proč se královna nezúčastní křtu Harryho syna

25.06.2019 | Osobnosti

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu oznámili, že svého syna Archieho pokřtí v červenci na hradě Windsor. Čtyřiatřicetiletý Harry a o tři roky starší Meghan přijdou do kaple svatého Jiří a budou žádat od kněze svatý křest. Jenže mezi přítomnými určitě nebude britská královna Alžběta II. A to jednoduše proto, že nemůže zrušit závazky domluvené před narozením chlapečka Archieho.

Ve stejné kapli byl v roce 1984 pokřtěn sám princ Harry. Tehdy však Alžběta II. mezi věřícími nechyběla.

Zástup vzácných hostů

Křtu se ale zúčastní princ Charles a jeho manželka Camilla, stejně tak neodmítli účast Harryho bratr princ William a jeho manželka Catherine.

Alžběta II. už loni nebyla na křtu prince Louise, nejmladšího potomka prince Williama. Ačkoli u jeho dvou starších dětí – prince George a princezny Charlotte – účast neodmítla. I v případě prince Louise šlo o střet termínu křtu s termínem královnina pracovního závazku.

Harryho prvorozený syn Archie se narodil letos 6. května.
 






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat