Největší mýty a předsudky o rozvodu

Statistiky jsou neúprosné. Stále více manželství se rozvádí. A také, jak se zdá, roste počet předsudků, které jsou s rozvody spojené.

Některé mýty o rozvodu mají – z neznalosti – ti lidé, kteří se nikdy nerozvedli, některé ale šíří sami ti, které rozvod postihl. Jak je to ale doopravdy?

Mýtus č. 1: Rozvod je vlastně taková snadná úniková cesta

Hloupost. Rozvod není nikdy snadný. I lidé, kteří jsou ve vztahu nešťastní, často s rozvodem dlouho otálejí. Dokonce i ženy, jež jejich manžel týrá, mnohdy odmítají rozbít manželství. O to těžší je pak ukončit do té doby dlouhodobě fungující vztah. Zkrátka, představujete-li si, že až vás jednoho dne přestane manželství bavit, prostě si sbalíte pár věcí, zavoláte právníkovi a bude jednoduše po všem, jste na omylu.

Mýtus číslo 2: Za rozvod vždycky může jen jeden z partnerů

Samozřejmě jsou případy, kdy tenhle předsudek platí, ale bylo by příliš zjednodušující aplikovat jej na všechny rozvody. Důvodů k ukončení manželství je celá řada. A tak stejně, jako jsou k manželství potřeba dva, tak je i rozvod často záležitostí obou partnerů.

Mýtus č. 3: Jeden z bývalých partnerů je vždycky rozvodem poškozen víc než druhý

Tohle je také velmi zjednodušený pohled. A docházet k takovým závěrům zvenčí neznamená reflektovat pravdu. Ano, žena může být nešťastná, že zůstala sama se dvěma dětmi a bývalý manžel platí jen minimální výživné, ale zkuste pohled muže – právě přišel o možnost být dennodenně se svými dětmi a pravděpodobně i o střechu nad hlavou. U většiny rozvodů zkrátka není jen jeden poražený…
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz

Mýtus č. 4: Soudy nadržují ženám

Ano, podle statistik přiřkne výchovu dětí soud většinou ženě, i když o ně muž rovněž bojuje, ale neplatí to vždy.

Mýtus č. 5: Rozvodem se všechno vyřeší

Kéž by. Ale bohužel jsme jen lidé, a tak v nás hořkost přetrvává dlouho. Možná už se s bývalým partnerem nehádáme tak jako dřív, ale řada sporů zůstává ještě dlouho poté, co spolu dvojice nežije. O případech, kdy bývalí manželé zatáhnou do svých sporů i děti, bohužel slýcháme snad denně.

Mýtus č. 6: Společní přátelé si vás „rozdělí“

Představa, že si vaši společní přátelé vyberou strany sporu a část z nich po rozvodu již nikdy nepromluví s vámi, část s vaším expartnerem, je úsměvná. Často se stává, že někteří se budou i nadále stýkat s oběma, část přestane mít zájem o vás oba.


Žárlíte na svého partnera zbytečně? V kartách najdeme odpověď! Volejte kartářku Elenu





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat