Čeká vás důležité jednání či zkouška? Pak tohle rozhodně nejezte

09.11.2016 | Finance

Před důležitým okamžikem býváme pořádně nervózní. Každý na úzkost a nervozitu reaguje jinak, ale všichni svorně hledáme, jak se jich co nejefektivněji zbavit. Jenže některými zaručenými způsoby si spíše škodíme. Kterými?

Na nervozitu a úzkost rozhodně nekonzumujte…

…kávu.

Je to paradox, protože káva bývá jedním z prvních pomocníků, po kterém sáhneme. Jenže bylo prokázáno, že pokud to přeženeme (a že k tomu máme ve vypjatých chvílích sklony), kofein symptomy nervozity a úzkosti ještě znásobí.

…alkohol.

Před dnem D si dáte nějakou tu skleničku na kuráž, to přeci nemůže škodit, no ne? Bohužel může. Řada studií potvrdila, že alkohol často působí jako spouštěč úzkostí, a tak vaši nervozitu jen prohloubí – tedy možná ne při samotné konzumaci, ale ráno, až budete vstávat s kocovinou a cítit se nervóznější než předtím. Kromě toho alkohol narušuje spánek a spánková deprivace rovněž přispívá k úzkostem.

…nic.

Řada lidí kvůli nervozitě trpí sníženou chutí k jídlu, a tak před rozhodující událostí, která u nich úzkost vyvolává, vůbec nic nejedí. Jenže to je chyba! Jak nám klesne kvůli hladu hladina cukru v krvi, nervozita a úzkost se ještě znásobí. Raději se přemozte a něco snězte!

…nevyváženou stravu.

A když už jsme nakousli, co nejíst, dávejte si také pozor na některé živiny. Například nedostatek vitaminu B12 je podle studií možnou příčinou pocitů úzkosti u některých lidí. A tak si (nejen) před zátěžovými situacemi naordinujte vyváženou stravu bohatou právě na tento vitamin.

…málo tekutin.

Pokud podceníte pitný režim, hrozí, že budete mít nečekané výkyvy nálad a budete se cítit ještě úzkostněji, než byste se cítili, kdybyste si dopřáli ony dva až tři litry tekutin denně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat