Návrat po dovolené. Jak se nezbláznit v práci

10.07.2017 | Finance

Řada z nás využila první termíny dovolených a v brzké době je čeká oddech v některé z exotických destinací. Ovšem i ta sebekrásnější dovolená jednou skončí a my se opět vrátíme do pracovního procesu. To však může být poměrně stresující záležitost. Jak si návrat co nejvíce usnadnit?

Odborníci upozorňují, že návrat do práce může během pár chvil skoro „přebít“ relaxační efekt dovolené. A tak mají mnozí z nás pocit, že po jediném dni mezi kolegy a nadřízenými už by zase potřebovali na pár dní odjet. Jak se takové situaci vyhnout?

Brzký příchod

Ačkoli jste si během dovolené zvykli vstávat pozdě, první pracovní den udělejte přesný opak – vstaňte brzy a do práce se snažte dorazit jako jedni z prvních. Jednak získáte víc času, abyste se ve všem, co se za dobu vaší dovolené stalo, zorientovali, jednak budete mít ráno klid na resty. Když se na vás hned po příchodu sesypou kolegové, moc toho neuděláte.

Vyřízené maily

To, čeho se po návratu z dovolené spousta z nás obává, je přeplněná e-mailová schránka. Komu by se také chtělo prokousat těmi desítkami či stovkami mailů, které na nás čekají? Ale neodkládejte to. Stejně většina nebude nic důležitého a alespoň vyřídíte ty, které vyžadují co nejrychlejší odpověď.

Šikovný seznam

Když už se tak nějak zorientujete v restech a všech nových úkolech, sepište si seznam věcí, které musíte udělat. Seřaďte si je podle důležitosti a při jejich plnění se držte jejich pořadím. Jednak na nic nezapomenete a jednak smetete ze stolu věci, co hoří.

Prošvihnuté události

S kolegy proberte, co důležitého se stalo, zatímco jste odpočívali u moře, na chatě či v horách. O některých věcech byste totiž měli vědět co nejdřív, navíc se řadou věcí se čekalo na vás. Jen své kolegy poproste, aby vám první den sdělili to nejdůležitější – na klípky apod. bude ještě čas.

Žádný spěch

To se sice snáz říká, než dodržuje, ale rozhodně první den v práci nedělejte víc, než je nutné. Když si totiž naložíte víc, než můžete zvládnout, dostane vaše tělo (zvyklé stále na „dovolenkový režim“) pořádný šok. A vy se budete cítit, jako byste na žádnou dovolenou ani neodjeli. Navíc tím, že se uštvete, toho nejspíš neuděláte o moc víc, než kdybyste se snažili začátek nepřepálit. Tak na to myslete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat