Z domu během 5 minut. Jak stíhat a nezbláznit se

30.05.2017 | Finance

Čas. Veličina, která se v dnešní uspěchané době vyvažuje zlatem. Ačkoli většina z nás tak nějak nestíhá prakticky po celý den, největší krize nejčastěji nastává ráno, než se vypravíme do práce. Co s tím?

Znáte to – vypravíte z domu prakticky všechny, ale na sebe samotnou vám už prostě nezbývá čas. Stojíte v koupelně v noční košili a je vám jasné, že když do 5 minut nevyjdete ze dveří, do práce opět přijdete se zpožděním. A to vám na oblíbenosti u nadřízených rozhodně nepřidá. Co s tím?

Pomoc v prášku

Pohled na hodinky vám jasně říká, že na mytí vlasů už rozhodně tohle ráno nedojde, jenže vaše „hříva“ připomíná nevzhledné roští, které se k vašemu zoufalství už zase začíná mastit! Pokud máte dlouhé vlasy, zkuste věc vyřešit naoko neupraveným drdolem, který dokáže zamaskovat i ty největší vlasové katastrofy.

Není pro vás drdol řešením? Pak mějte v záloze suchý šampon. Prostě ho do vlasů nastříkejte a vyčešte. Je to snadné a efektivní. A zabere vám to okolo jediné minuty!

Rychlé líčení

Pokud je „nestíhání“ vaším každodenním nepřítelem, vyplatí se vám investovat do produktů typu 3 nebo 2 v 1. Skvělé jsou například BB nebo CC krémy, make-upy, které nevyžadují zafixování pudrem, oční stíny v tužce, hydratační make-upy s UV faktorem… Zkrátka čím víc funkcí, tím lépe. Možná ne dlouhodobě, ale v krizových situacích jsou takové produkty spásou. Líčení díky nim zkrátíte na 2 až 3 minutky.

Výrazný prvek

A když už jsme u líčení – co takhle zapomenout na složitý make-up, který zabere spoustu času, a soustředit se například jen na nalíčení očí nebo rtů? Sáhněte po výrazné rtěnce, která k vašim ústům přitáhne veškerou pozornost, takže si nikdo ani nevšimne, že jsou rty tím jediným, co máte nalíčené. To samé platí i pro oči. Zvýrazněte je ultra černou řasenkou – váš pohled zaujme každého. Navíc takové „rychlolíčení“ zvládnete za minutku. Doslova!

Neocenitelná příprava

Také patříte k lidem, kteří ráno ztratí nejvíc času zíráním do šatní skříně a převlékáním jednoho outfitu za druhým? Pak tento „rituál“ úplně opusťte. Jak? Věnujte výběru oblečení několik minut předtím, než půjdete spát. Ráno už pak jen sáhnete po připraveném outfitu a vklouznete do něj, aniž byste o něm museli nějak přemýšlet.

Starosti za hlavu

A jedna rada na závěr. Každému se prostě občas stane, že opravdu nestíhá. No a co. Nejste první ani poslední. Kolegové určitě přežijí, když se čas od času objevíte s neumytými vlasy a bez nalíčení, případně v botkách, které se barevně vůbec nehodí ke zbytku vašeho oblečení. Nemá cenu se trápit kvůli zbytečnostem. Na to je život příliš krátký!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat