Jak si v práci uchovat optimismus, i když vás všichni štvou

17.01.2018 | Finance

Valí se na vás jeden úkol za druhým, šéf je na vás nepříjemný, z kolegů začínáte šílet… Uchovat si v takovém prostředí dobrou náladu se zdá jako nemožný úkol. Jenže přece si nenecháte práci úplně znechutit!

Jak vyzrát na všechny škarohlídy a nástrahy?

Odzbrojující úsměv

Vezměte všem vítr z plachet a prostě se usmívejte! Nejenže nedáte nepříjemným kolegům šanci vybít si na vás zlost, ale budete mít i lepší náladu. Je totiž prokázáno, že pouhé zvednutí koutků k úsměvu spustí v mozku ty správné reakce a zajistí lepší náladu.

Rychlá pomoc na papíře

Když už si budete opravdu zoufat, rychle vezměte kousek papíru a pero a napište 3 věci, kvůli nimž jste rádi, že pracujete tam, kde pracujete. I kdyby to měly být úplné maličkosti, jako že je v automatu skvělá káva nebo že máte na stole bující rostlinu. Není od věci vidět pozitivní aspekty černé na bílém.

Můj stůl, můj hrad

Pokud to jde, snažte se své pracovní místo co nejvíc vylepšit, aby vám v něm zkrátka bylo dobře. Doneste si fotky své rodiny, výkres, co vám nakreslil syn ve školce, rostlinku v barevném květináči… Zkrátka cokoli, co vám zvedne náladu jen během jediného pohledu.

Proč zrovna já

Vytáčí vás kolegyně k nepříčetnosti, chová se k vám jako k největšímu nepříteli, ale vy netušíte proč? Zkuste zapátrat po příčině. Možná zrovna řeší manželskou krizi, nemoc v rodině, bojí se, že přijde o práci… Často nejste důvodem něčí špatné nálady vy. Když zjistíte, co za tím vším stojí, nebudete si chování druhých brát tak osobně.

Co je nového

Občas člověku prostě chybí motivace, aby si práci užívat. Každý den stejná rutina, nic se nikam neposouvá… A tak zkuste vzít situaci do vlastních rukou. Spousta společností nabízí pro své zaměstnance školení a kurzy – od těch, jež přímo souvisí s jejich prací, až po kurzy cizích jazyků či vaření apod. Tak se přihlaste!

Otevřete okno

V okamžiku, kdy máte pocit, že se na vás vše valí a od vašeho „výbuchu“ vás dělí už jen vteřiny, vstaňte a otevřete okno, případě – pokud je to možné – na chvíli vyrazte na čerstvý vzduch. Příval kyslíku vám doslova pročistí hlavu a zvedne náladu. Krátká procházka pak zajistí úlevu od stresu.

Nejen kolegové

Nepodceňujte vztahy na pracovišti! Pokud budete mít mezi kolegy a kolegyněmi spřízněnou duši, nebudete si připadat na všechny potíže tak sami. Krátký rozhovor v kuchyňce, zatímco čekáte, až se vám uvaří voda na kávu či čaj, zvedne náladu stoprocentně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

149 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:55
191 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
408 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:21

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat