Zlozvyky, kterými u kolegů rozhodně nezabodujete

30.07.2018 | Finance

Každý máme nějaký ten zlozvyk, kterým své okolí dokážeme pozlobit. Ovšem v práci se nám mohou takové „charakterové chybky“ nepěkně vymstít. Zvláště když nezůstane jen u jedné. Které zlozvyky dokáží narušit kariéru?

Za tyhle se nejspíš nestanete „zaměstnancem roku“.

To už jste začali?

Pozdní příchody jsou obecně nešvar, ale pokud na vás pokaždé čeká plná zasedačka lidí, než se konečně dostavíte na poradu, na oblíbenosti vám to nepřidá. Když mohli dorazit všichni v předem stanovený čas, vy jste mohli také. A nezáleží na tom, jestli jste „řadový zaměstnanec“, nebo šéf.

Vlezla na mě strašná chřipka

Každý občas onemocní, případně jeden den něco špatného sní, takže cesta do práce se zdá v den následující spíš jako sci-fi. Pokud ale takové jednodenní absence narostou a ještě k tomu vás někdo z kolegů nachytá, jak si „na smrt nemocní“ nakupujete oblečení někde v nákupáku, vaše popularita půjde strmě dolů (o vaší kariéře nemluvě).

Tohle je prostě všechno špatně

Také vás štvou věčně negativní lidi, kteří na všem vidí jen to horší, neustále si stěžují a nikdy nejsou s ničím spokojení? Tak dejte pozor, abyste v práci nebyli jedním z nich. Nejenže neustálé a jen málokdy oprávněné povzdechy nad prací nevypovídají nic pěkného o vás, ale mohou zapříčinit, že se s vámi nikdo z kolegů nebude chtít bavit…

On to někdo uklidí

Máte v práci společnou kuchyňku? Pak ani chování v ní nepodceňujte. Pokud vždycky špinavé nádobí jen tak kamsi odhodíte, zatímco by stačilo dát ho do myčky, nikdy po sobě neuklidíte zpět do lednice mléko, co si lijete do kávy, nebo si v mikrovlnce ohříváte hodně uleželou rybu, na oblíbenosti vám to nepřidá.

Teď mluvím já

Většina z nás se snaží naučit své děti, že skákání do řeči je prostě neslušné a vždy bychom měli člověka vyslechnout, než se zapojíme do konverzace. A stejně se najde v týmu minimálně jeden člověk, kterému to nejspíš rodiče zapomněli v rámci výchovy zmínit. Přerušování druhých je prostě nešvar, který vadí většině z nás.

Jé, ahoj mami!

Vlastnit mobilní telefon znamená být neustále na příjmu. A tak se stává, že i během práce nám volají členové rodiny, známí a kamarádi. Vzít takový hovor není zakázané, ale pokud nemáte kancelář jen pro sebe, raději telefonujte soukromě například na chodbě nebo v kuchyňce (či jiné místnosti k tomu vhodné). A samozřejmě platí, že by soukromé hodiny měly být co nejkratší.

Pořádek je pro blbce, haha…

Pracovní stůl je takovou malou vizitkou, která o vás hodně napovídá. Jistě, těžko ho můžete mít zcela prázdný, člověk potřebuje k práci spoustu věcí, ale pozor, aby se na něm nehromadil zbytečný nepořádek. Hory neutříděných dokumentů, několik hrníčků od kávy, zbytky jídla, skomírající rostlina… Vaši kolegové takové pracovní prostředí nejspíš neocení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat