Vrcholí období večírků. Na co si dát pozor, aby z toho nebyl trapas?

17.12.2018 | Finance

Kolik už bylo takových, kterým se následující pracovní ráno po vánočním večírku nechtělo do práce? Že se pracovní večírek se šéfem za zády promění v jeden obří trapas, není totiž žádná výjimka. Na co si dát pozor, pokud se na nějakou podobnou party chystáte vyrazit?

Oblečení

Většina firemních večírků bývá neformální, přesto byste měli svůj oděv volit trošku slavnostněji. Rozhodně se nehodí přijít v roztrhaných džínách a vypasovaném tričku. Na druhou stranu, s elegancí to příliš nepřehánějte. V korzetových šatech s krinolínou vám při firemním šipkovém turnaji také nebude úplně pohodlně.

Alkohol

Přestože firemní akce bývají sponzorované samotnou firmou, není to ještě důvod k tomu, abyste vypili všechno, co teče. Opilecké výstupy si nechte na léto, až pojedete s kamarády k vodě. Na firemním večírku se snažte pít střídmě.

Sbližování

Pokud se vám nepodaří střídmě pít, alespoň se ovládejte, pokud jde o přehnaný fyzický kontakt s ostatními kolegy, nebo dokonce s vedením. Žádné sezení na klíně, osahávání, válení se po ramenou přísedících a vyznávání lásky.

(Ne)upřímnost

Po pár skleničkách alkoholu chce každý vědět, jak si stojí. Rozhodně to ale není dobrý nápad. Neptejte se šéfů, zda jsou s vámi spokojení a stejně tak jim nevykládejte, že jsou docela „oukej“, ale mohli by trošilinku přitlačit do výplaty. Nebo hůř – že jsou příšerní a zdalipak vědí, že je celá firma nesnáší.

To já jednou s Blážou…

Vykašlete se na vyprávění rodinných zážitků, nebo hůř, těch intimních.  Ty rodinné nikoho nezajímají a ty intimní, ač by mnohé zajímat mohly, si nechte pro sebe. Až vystřízlivíte, brzy vám dojde proč. Tohle prostě nejsou záležitosti pro uši vašich kolegů. Stejně tak si nechte pro sebe řešení případných partnerských potíží.

Klidně si pište

Často se na takových večírcích stane, že si vedení se zaměstnanci začne tykat. Většinou pak v práci usilovně přemýšlíte, zda tykání stále platí nebo zda opravdu proběhlo. Není nic jednoduššího, než si to napsat. Uložte si poznámku do mobilu a je to. Pokud nezvládnete ani to, rovnou se v práci zeptejte. Je to menší trapas, než vymýšlet věty, kde byste nemuseli používat neurčité oslovování.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat