Držet basu se vyplatí: S kým se v práci spřátelit?

02.07.2013 | Finance

Pokud nastupujete do nové práce, vždy je důležité zapadnout do kolektivu. A v tom vám nemusí pomoci jen přirozený šarm, nadání nebo píle, ale také samotní vaši spolupracovníci. Především ti strategičtí.

Takže s kým se vyplatí „držet basu“?

1. Svačinář

Vždycky se mezi kolegy najde někdo, kdo má v každou denní hodinu po ruce nějakou tu dobrůtku, případně s vámi rád zajde k automatu pro bagetu. Skvělá příležitost probrat vše důležité!

2. Kancelářský oblíbenec

Nejste zrovna mistr v navazování společenských kontaktů? Pak se rychle chytněte někoho, kdo je. A za chvíli znáte celou kancelář a celá kancelář zná vás. Bez křečovité snahy…

3. IT odborník

Samozřejmě díky zákonu schválnosti budete mít první týdny naprosto nevysvětlitelné potíže s počítačem a jinou elektronikou. Talentovaný kolega se hodí vždy a vy alespoň nemusíte burcovat IT oddělení kvůli odpojenému kabelu.

4. Starší brácha/ségra

Kolega, který vás zasvětí do tajů vaší práce a chodu pracoviště je k nezaplacení. Obvykle je to zkušený pracovník, kterému nic neunikne a kromě své práce skvěle ovládá i úkoly ostatních. A co víc, nešetří dobrými radami.

5. Nesobecký dobrovolník

Člověk, který instinktivně pozná, že se řítíte do průšvihu a nestíháte. A co víc, bez zbytečných slov vám nabídne pomoc v pravý čas. Na rozdíl od řady ostatních vám pak svou pomoc nebude neustále připomínat.

6. Nezdolný optimista

Kanceláře jsou plné lidí, kterým už je dopředu jasné, že všechno špatně dopadne, žádný nový nápad neprojde, žádná novinka neuspěje. Naštěstí existují optimisté, kteří jsou připravení ve vás věřit a podpořit vás ve vašem úsilí!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat