Pracovala do posledního dechu - do 102 let

09.02.2010 | Finance

Na Connie Brownovou byla hrdá i samotná královna Alžběta II. Podobně jako hlava Spojeného království i Connie totiž pracovala i v důchodovém věku, odejít na penzi dokonce odmítla i tehdy, kdy oslavila stovku.

Její pracovní úsilí přerušila až smrt, která si tento týden pro ni přišla a překvapila ji ve věku 102 let. Paní Brownová může být inspirací pro všechny, kdo skuhrají, že půjdou do důchodu až v pětašedesáti.

Connie tušila, že to nedopadne dobře, když ji poprvé v životě odvezli do nemocnice. Po krátké hospitalizaci vypovědělo službu srdíčko a odešla ze světa živých. Přitom do 102 let pracovala šest dní v týdnu více než osmdesát roků. S manželem Sydneym si otevřeli ve Walesu kavárnu s rychlým občerstvením. Pro obyvatele Pembroke byla spřízněnou duší, takže před víkendem se s ní rozloučit do kavárny přišly davy spoluobčanů.

Rybu s hranolky začala Connie v roce 1928 prodávat za jednu a půl staré pence, dnes se cena tohoto pokrmu dostala ke třem librám – asi 89 korunám.

Paní Brownovou odvezli do nemocnice ve středu 20. ledna, zemřela o den později. Hold vzdala nejpracovitější občance města Pembroke i její starostka Pearl Llewellynová. Kondolence se očekává i od samotné královny.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat