Prostreno.cz

Pstruh na víně

Zdravé ryby by neměly chybět na žádném stole.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 690 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • 800-1000 g pstruhů v celku - 4 kusy á 200-250 g
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 8 špetek soli
  • 8 špetek čerstvě namletého pepře
  • 250 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 1 ks citrónu
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 60 g másla
  • 250 ml bílého vína
  • 10 stroužků česneku

Postup přípravy

  1. Omyté pstruhy osolte, posypte pepřem a pokapejte citrónovou šťávou. Pstruhy vložte do olejem vymazané zapékací mísy, posypte je nasekanou petrželkou nastrouhaným sýrem a utřeným česnekem, na pstruhy položte plátky másla, zalijte je vínem a upečte v troubě dozlatova.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,40g
  • Sacharidy:

    114,90g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    222,08g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 165 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Grilovaný pstruh

(18 hlasů)
45min
712 kJ

Pstruh na petrželce

(12 hlasů)
1h a 20min
787 kJ

Pstruh na bylinkách

(18 hlasů)
35min
563 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pstruh na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat