Prostreno.cz

Bramborová polévka s čedarem

Krémová bramborová polévka s květákem a sýrem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 355 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 hlávka květáku
  • 250 g brambor
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 3 lžíce másla
  • 1 ks jemně nakrájené cibule
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 200 g nastrouhaného čedaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 700 ml mléka

Postup přípravy

  1. V hrnci nechte rozpustit máslo, na kterém orestujte cibuli a sušený tymián.
  2. Přidejte na malé růžičky rozdělený květák, oloupané a na kostky nakrájené brambory, zalijte vývarem a vařte 10-15 minut.
  3. V mléce rozšlehejte mouku a mléko postupně za stálého míchání nalijte do polévky. Vařte 8 minut.
  4. Polévku odstavte z ohně a do polévky přidejte sýr. Míchejte, až se sýr zcela rozpustí. Hned podávejte ozdobené snítkou tymiánu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,60g
  • Sacharidy:

    169,74g
    • Cukry:

      12,66g
  • Tuky:

    123,01g
  • Vláknina:

    36,00g

Aktivita pro spálení: 85 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Bramborová polévka s mandlemi

(19 hlasů)
40min
369 kJ

Bramboračka

(14 hlasů)
45min
349 kJ

Bramborová polévka s jablky

(13 hlasů)
45min
255 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s čedarem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat