Ženy dnes potěší láskyplné smsky víc než růže a večeře

Moderní technologie se staly běžnou součástí našich životů a pronikly i do světa svádění a lásky.

Podle klinické psycholožky a expertky na vztahy Belisy Vranichové dnes tak ženy mnohem více kladou důraz na kontakt s mužem prostřednictvím mobilu a sociálních sítí, než na gesta v podobě kytice růží či pozvání na večeři. Kyberkomunikace má podle ní ale mnohá úskalí a může vytvářet falešné dojmy.

Sama prý ve studii prokázala, že pro 80 procent moderních žen je důležitější, že jim jejich milý posílá často zamilované smsky a zprávy na sociálních sítích, než když jim přinese kytici či je pozve na večeři. Důvod? Ženy považují častý kontakt prostřednictvím moderních technologií za gesto blízkosti. Ovšem komunikace na Facebooku či v mobilu není stejně hodnotná jako čas strávený v reálném životě a při komunikaci tváří v tvář.

„Čtyřicet procent žen tvrdí, že prostřednictvím kyberkomunikace je muž dostane do postele dříve. Ty zprávy vytvářejí naděje a očekávání. Dává to ženám falešný dojem, že jsou s mužem delší dobu, takže je v pohodě, že s ním mají dříve sex. Ale lidé jsou při psaní zpráv mnohem vyzývavější a sexuálně uvolněnější než v reálu,“ komentovala výsledky doktorka Belisa Vranichová.


Miluje vás?
Povím vám, zda jsou vaše city opětovány! Kartářka Terezie

I kyberkomunikace má mnohá úskalí a psychologové varují, že se lidé nové technologie teprve musejí naučit užívat. Jak se dá prostřednictvím mobilu svést a seznámit, tak může člověk dost rychle dostat kopačky. Rychlost a neosobní faktor této metody rozchodu může být o to bolestivější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Od pondělí 4. června do neděle 10. června 2024 tě čeká dynamický a vzrušující týden, milý Berane. Připrav se na určitá překvapení a vzrušující příležitosti ve všech oblastech života.Tento týden bys mohl zažít obzvlá&scaro... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:32
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:33
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat