Jak se vyrovnat s rozchodem

Rozchod je jedním z nejtěžších a také nebolestnějších životních období, ale jen málo z nás zůstane této zkušenosti ušetřeno. Jak překonat čas, následující bezprostředně po rozchodu?

Rozchod je samozřejmě vnímán jinak, pokud jste to vy, kdo jej iniciuje. Pak prožíváte odlišné pocity, protože je rozchod vaším rozhodnutím. Horší variantou je, když jste to vy, koho partner opouští. Vyrovnat se s takovou situací bývá mnohem těžší.

Univerzální lék na bolest z rozchodu neexistuje, ale přinášíme alespoň několik rad, jak přežít s co nejmenšími ztrátami.

Dejte si pauzu
Zapomeňte na snahy vidět se se svým ex-partnerem, nekontaktujte ho, odmítejte pozvání na „přátelské posezení“ s bývalým přítelem. Pokud s ním totiž budete neustále v kontaktu, budete si připomínat ty hezké chvilky, co jste spolu prožili, a bolest ze ztráty milované osoby bude o to větší. Nejlepší bude zkrátka na nějaký čas ex-partnera ze svého života úplně vyškrtnout. Nebudete se tak dlouho trápit.

Nepotlačujte bolest
Bolest je přirozená reakce našeho organismu na rozchod. Neexistuje způsob, jak se tomu zabránit. Některé z nás se ale snaží bolest potlačit, brání se jí a nedovolují, aby je, byť na chviličku, ovládla. To je ale chyba. Naše psychika potřebuje uvolnění – klidně v podobě křiku nebo pláče, zkrátka pusťte zármutek ven. (Čtěte také: Vyhýbáte se sexu? Poradíme vám, jak se zase začít na milování těšit)

Zaměstnejte se
Stará pravda, že práce vyléčí všechno, platí i v případě překonávání porozchodového období. Takže, čím zaměstnanější budete, tím víc odvedete svoji mysl od rozchodu. Takže se zapište na kurz, který jste vždycky chtěla absolvovat, začněte běhat, vymalujte byt, zkrátka dělejte všechno, co vás napadne, jen abyste nemusela sedět doma a trápit se myšlenkami na svého bývalého.


Má cenu o něj bojovat?
Prozradím vám, zda zůstat, nebo jít dál! Astroložka Anna

Svěřte se nejbližším
Obvykle není příliš dobré vykládat o tom, že se s vámi rozešel přítel, každému na potkání. Ale ani byste neměla na svůj smutek zůstat sama. Svěřte se proto svému nejbližšímu okolí, lidem kteří vás dobře znají a dokážou rozumět tomu, jak se cítíte. Právě oni vám mohou být v těžkém období nejlepší oporou.

Vypište své pocity
Takový deník vůbec není špatný nápad. Můžete mu svěřit i své nejtajnější myšlenky a „vylít“ mu své srdce, kdykoli budete potřebovat. Uleví se vám.

Dejte si čas
Nespěchejte na sebe, občas trvá i měsíce, než se s rozchodem zcela vyrovnáte. Není příliš dobré bezprostředně po rozpadu jednoho vztahu začít nový. Ten totiž bude zatížen vaším zklamáním ze vztahu předchozího, jen málokdy se jej povede udržet. Ani váš nový partner si jistě nezaslouží, aby byl srovnáván s bývalým (i třeba jen mimoděk). Teprve až budete schopna vzpomínat na rozpadlý partnerský vztah bez bolesti, zklamání či pocitů křivdy, budete vědět, že jste porozchodové období překonala.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat