Spontánní či plánovaný. Který sex je lepší?

31.12.2010 | Sex a vztahy

Pokud jste spolu krátce, je vám představa plánovaného sexu na hony vzdálená. Kdy byste jej taky měli naplánovat, když se milujete pokaždé, když máte příležitost. Jenže u partnerů, kteří jsou spolu několik let, mají náročná zaměstnání, děti, či obojí je situace trochu jiná. Je plánovaný sex vůbec vzrušující?

Jak je to dlouho, co jste se naposled milovali, týden, čtrnáct dní nebo dokonce měsíc? Přiznejte si to, i tak dlouhá pauza není výjimkou. Je tedy potřeba se nad sexem zamyslet. Plánovat, nebo čekat na příval vášně.

Spontánní sex

Samozřejmě, že je nejlepší když máte na milování chuť oba najednou. To je pak milování divoké, plné vzrušení a vášně. V tom, že je spontánní sex lepší se shodnou jak muži, tak ženy. (Čtěte také: Milování po ránu. Proč jej muži milují a ženy nenávidí?)

Prostě se na sebe navzájem podíváte a víte vše. Chuť na milování přijde z ničeho nic a orgasmus na sebe nenechá dlouho čekat. Je vám jedno, jestli je ráno, poledne či večer, jestli je nově povlečená postel, horko či zima. Jenže…

V životě člověk prochází mnoha fázemi vztahu. V té první není o spontánní sex nouze. Pak ale zamilovanost vyprchá a vztah se buď rozpadne, nebo se z něj stane sice méně vzrušující, ale o to pevnější svazek.


Odpustit mu nevěru nebo ne?
Citlivě vám v této nelehké situaci poradím! Astroložka Stela

Když už na sex nemyslíte tak často

Jenže to pak začne přibývat povinností. Vezmete si hypotéky, protože začnete bydlet spolu. Máte jedno, dvě děti a na spontánní sex byste čekali opravdu dlouho. Jaké je řešení? Rozhodně ne na něj rezignovat nebo čekat, až manžel nepřestane naléhat a vy mu jednou za čtrnáct dní prostě uděláte radost. Řešením je:

Plánovaný sex

K pravidelnému sexu se váže mnoho negativních klišé a historek. Ale není to tak, že nerudná manželka leží v posteli na zádech a volá na manžela, který leží v obýváku na gauči, čte noviny a pije pivo: „Pepo, nezapomeň, dnes je středa!“ (Čtěte také: 10 dobrých důvodů, proč mít sex pravidelně!)

Naplánování sexu je oblíbené u párů, které jsou spolu dlouho, mají náročná zaměstnání… Denní rozvrh si tak přizpůsobí tomu, aby nepřišli domů k smrti unavení a těšili se na večer.

Pozor na stereotyp

Pokud se dohodnete, že tím „Dnem D“ bude obligátní středa, snažte se ten den vždy nějak zpestřit. Natěšená, lehce erotická SMS manželovi do práce určitě nezaškodí, stejně jako třeba nové prádélko či noční košilka. A celý den se pak můžete těšit na večer, celý den je tak dlouhou předehrou.

Vyhnete se pak tomu, že by se sex stal nudnou, každotýdenní rutinou. (Čtěte také: 16 výmluv, když ženy nechtějí sex)

Nezáleží na tom, jestli se milujete spontánně či plánovaně. Důležité je, že jste se na milování nepřestali těšit. Pokud přestane ve vztahu fungovat sex, je to začátek konce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat