Proč je sex v těhotenství tak skvělý

19.04.2011 | Sex a vztahy

Pryč jsou doby, kdy platilo, že je-li žena těhotná, musí na milování zapomenout. Pokud nemá žádné zdravotní komplikace, může se sexu klidně věnovat jako dřív. Vlastně ne tak úplně jako dřív – v některých aspektech je sex v těhotenství mnohem lepší!

Samozřejmě, že těhotenství – hlavně v průběhu prvního trimestru – může u ženy chuť na milování snížit natolik, že o něm nebude chtít ani slyšet, natož se mu věnovat. Je to logické, všechny ty hormonální změny, s nimiž se musí její tělo rychle vyrovnat, v kombinaci s ranními nevolnostmi dokážou pořádně znepříjemnit život.

Ale s příchodem druhého trimestru se situace u většiny žen mění – některé dokonce popisují svůj sexuální apetit jako neustále přítomný a nekonečný. Zkrátka mají pocit, že nikdy nebudou mít dost.

Co všechno je na sexu během těhotenství tak jiné?

1.    Flexibilita

Možná jste nikdy nebyla příliš sportovní typ a dotknout se v předklonu dlaněmi podlahy byl pro vás úkon z oblasti sci-fi. Ale teď, co jste těhotná, přichází radikální zlepšení! Do krve se vám – společně s celou řadou dalších – vyplavuje i hormon, odpovědný za větší flexibilitu vašeho těla. Jeho úlohou je samozřejmě usnadnit vám porod, ale proč situace nevyužít k nějakým zajímavým polohám, které jste si v sexu nemohla dopřát jednoduše proto, že pro vás byly fyzicky příliš náročné?

2.    Tělo jako neprozkoumaná krajina

Že dochází v těhotenství k fyzickým změnám na vašem těle, není žádná novinka. Jenže by bylo příliš jednoduché tyto změny zredukovat pouze na rostoucí bříško! Dochází i k dalším proměnám, které z vašeho těla činí hodně sexy „objekt“. Jednak se vám zvětšují prsa a stávají se mnohem citlivějšími, jednak se malinko zaoblují i boky a vy tak získáváte sexy křivky. Takové tělo je snem většiny mužů a zdrojem mnoha potěšení pro ženy. A to už vůbec nemluvíme o tom, jakými změnami procházejí vaše nejintimnější místa – mimo jiné se také stávají supercitlivými, což vám může přinést celou řadu velmi (opravdu velmi) uspokojivých zážitků… (Čtěte také: Tak trochu jiný orgasmus. Mužský bod G)

3.    Trocha fantazie

Se zvětšujícím se bříškem budete muset s partnerem hledat nové, mnohdy nevyzkoušené polohy. S výše zmíněnou novou flexibilitou se nemusíte ničeho obávat. Takže zapojte fantazii a užívejte si, vždyť i samotné hledání „příhodné“ polohy může být hodně vzrušující.

4.    Bez starostí

Pokoušeli jste se s partnerem měsíce, či dokonce roky o miminko a předtím jste se roky obávala, abyste nechtěně do „jiného stavu“ nepřišla? Obě polohy mohou být – alespoň podvědomě – v sexu rušivé. Myšlenky jako „dneska ovuluji, tak snad se to konečně povede“ nebo „doufám, že si dá pozor“, i když zasunuté až na dno našeho mozku, mohou způsobit, že si milování neužíváme celým srdcem. Když už jste jednou těhotná, můžete (vlastně i musíte) je s klidem hodit za hlavu a pořádně si užívat!
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz

5.    Pro jistotu

Máte v těhotenství na sex opravdu chuť, ale přece jen ve vás hlodají pochybnosti o jeho bezpečnosti pro miminko? Zeptejte se svého lékaře. Nemusíte se kvůli takové otázce ostýchat, určitě nebudete první ani poslední, kdo mu takovou otázku položí…






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat