5 důvodů, kvůli nimž jsme nevěrní

05.11.2015 | Sex a vztahy

Nevěra je všude kolem nás a jen málokdo s ní nemá zkušenost – ať už jako aktivní účastník nebo ten podváděný. A protože nevěra tu vždycky byla, je a bude, ocitla se v hledáčku vědců. Ti pak identifikovali několik aspektů, jež nás k podvádění „nutí“.

Schválně, jestli sebe (nebo nevěrného partnera) v následujících řádcích poznáte.

Důvod č. 1: „Už ho/ji stejně nezajímám.“

Do každého vztahu se po nějaké době vkrade rutina, bláznivá zamilovanost vyprchá, hormony se zklidní, přidají se každodenní starosti... A to si může jeden z partnerů mylně vyložit jako nezájem toho druhého. Proto někteří z nich hledají lásku jinde. V první řadě tedy nejde jen o sex, spíše o hledání náklonnosti a porozumění.

Důvod č. 2: „Příležitost dělá zloděje.“

Staré české přísloví má pravdu i v oblasti podvádění. Spousta lidí se totiž dopustí nevěry například na služební cestě, firemním večírku apod. Neplánují to, prostě využijí, co se jim nabízí. Většinou jde o nevěru čistě fyzickou, bez jakýchkoli citů. Prostě takové „uklouznutí“, ze kterého většinou nekouká dlouhodobý milostný poměr (i když ne že by se to nestávalo).

Důvod č. 3: „Už moje máma podváděla tátu/táta mámu.

Podle jedné ze studií zvyšuje u člověka pravděpodobnost, že se dopustí nevěry, i skutečnost, že si nebyli věrní ani jeho rodiče. Zkrátka to bylo něco, v čem vyrůstal. Samozřejmě to neznamená, že nevěrní rodiče rovná se nevěrné děti! Výzkum se prostě opírá o čistě statistická data, nebere v úvahu, že je každý člověk jedinečný a o svém osudu rozhoduje sám.

Důvod č. 4: „Ten můj/ta moje se stejně nic nedozví!

V jednom z průzkumů přiznalo 74 % mužů a 68 % žen, by klidně měli mimomanželský poměr, kdyby si byli jistí, že jim na to partner/partnerka nepřijde. A jak už jsme říkali, příležitost dělá zloděje. Pokud si jsou tedy tito lidé jistí, že se jejich nevěra neprovalí, s vyšší pravděpodobností se jí někdy dopustí.

Důvod č. 5: „Však se nestane nic hrozného, no ne?

Větší náchylnost k podvádění pak podle statistik mají lidé, kteří tak ještě neučinili. Proč? Protože ještě nepocítili na vlastní kůži všechny bolestivé důsledky mimomanželského poměru. Naopak lidé, kteří si – ať už jako podvádějící nebo podvádění – nevěrou prošli a zjistili, co všechno kvůli ní mohou ztratit, si podruhé už dají pozor (i když samozřejmě známe výjimky, že).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat