Přátelství s "výhodami": Proč jim to v posteli klape?!

11.05.2016 | Sex a vztahy

V posledních letech má řada lidí odmítajících partnerský vztah alespoň nějakého kamaráda s výhodami. Scházejí se kvůli sexu, ale jinak si žijí každý svůj svět a vzájemně se nijak neomezují. Přátelství je přesně důvod, proč jim to v posteli může klapat. Podle psychologů ze státu New Yorku je totiž přátelství i ve věrném partnerském vztahu tím, co výrazně zkvalitňuje pohlavní život dvojice.

„Zjistili jsme, že pokud si partneři velmi váží přátelství ve vztahu, je to velmi důležitou součástí tohoto vztahu. S trváním vztahu to vede k lepším výsledkům včetně uspokojivějšího vztahu a také lepšího sexuálního života dvojice,“ uvedla doktorka Laura VanderDriftová ze Syracuské univerzity v rozhovoru pro deník The Independent.

Z výzkumu jejích kolegů z Indiany vyplývá, že dvojice, které tvrdí, že přátelství a oddanost jsou nejdůležitější faktory vztahu, měly nejlepší sexuální život, byly s ním nejspokojenější a jejich vztah jim poskytoval nejvíce radosti.

„Pro lidi hledající pomoc se vztahem by to mohlo znamenat, že by se měli zaměřit na přátelství ve svém vztahu, což by mohlo prohloubit i ostatní aspekty jejich vztahu. Pro ty, kdo teprve partnera a vztah hledají, tohle naznačuje, že je dobré najít partnera, který je prvně a především kamarád, může to mít blahodárné důsledky v bezpočtu aspektů,“ dodala doktorka VanderDriftová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat