Jezdíte často na kole? Čekají vás problémy při sexu

Ženy holdující cyklistickému sedlu – ať už na kole volném či tom připoutaném ke stojanu v posilovně – mají častěji potíže s citlivostí svých pohlavních orgánů. Dlouhodobé a opakované sezení na sedátku kola je zřejmě viníkem potíží se vzrušením a vyvrcholením u žen. U mužů se přitom zjistilo, že sedlo zvyšuje riziko rakoviny varlat a potíže s erekcí a prostatou.

Sedlo je pro člověka nepřirozené, je to novinka v lidském rodu známá teprve dvě staletí. Pokud se člověk věnuje kolu občas, potíže většinou nezaznamenává. Ale sportovci a také ti, kdo cyklistiku pěstují několikrát týdně, můžou zaznamenat potíže. V minulosti se hodně výzkumu v tomto ohledu věnovalo mužům, ale ani ženy nemůžou zůstat na okraji vědeckého bádání. I jim totiž nadměrné dlouhodobé sezení na sedátku působí zdravotní komplikace.

„Trávení příliš mnoha času na cyklistickém sedátku může znecitlivět vagínu a vést k nedostatečné funkci při souloži,“ tvrdí autoři studie publikované v odborném časopise Journal of Sexual Medicine.

A zhoubný vliv na ženské pohlavní funkce má skutečně sedátko. Vyplývá to ze srovnání s běžkyněmi, u nichž k znecitlivění vagíny a vulvy nedochází.

Řešením může být také umístění řidítek výše, než je sedátko. Právě u těch typů kol, kde jsou řidítka níže, dochází k nejsilnějšímu znecitlivění vagíny a stydkých pysků.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat