Test na kvalitu vašeho milostného života. Máte na něj odvahu?

Možná spolu spíte jednou týdně, možná šestkrát do měsíce. Frekvence sexu ale nezaručuje, že vy nebo váš milenec považujete vaše hrátky za smysluplné nebo uspokojivé. Jak zjistit, jestli se nenudíte? Jednoduché cvičení odhalí, zda se navzájem přitahujete a ctíte!

Na začátku je to hezké vždycky. Co obvykle dělají páry, které spolu teprve začínají? Vymýšlejí nové způsoby, jak toho druhého potěšit, zajímají se o jeden o druhého, mluví spolu každý den, když nejsou spolu, plánují nové a společné věci, užívají si volný čas a dělají jim radost obyčejné věci typu procházka nebo nákup, vaří jeden pro druhého, mazlí se na pohovce, drží se za ruce, masírují se, užívají si francouzské líbání, připravují voňavou koupel, chodí na večeři mimo město (přičemž se i navzájem krmí), vyznávají si lásku, posílají si květiny a tak dále a tak dále. Že nic z toho už neznáte? Pak byste si měli udělat následující cvičení, které sestavily britské partnerské poradkyně Ariana Gee a Mary Gregory.

Když inspirace a chuti na sex ubývá

Jedná se o běžnou techniku, kterou experti na vztahy používají pro páry. (Je považována za způsob, jak se naučit znovu se navzájem propojit emocionálně i sexuálně.) Ne, nebojte, nebude to bolet!

Zamyslete se nad dobou, kdy váš vztah začínal, a oba(!) si napište si do deníku odpovědi na následující tři otázky.

  1. Jak vám váš protějšek projevoval lásku?
  2. Které ze způsobů, jimiž vám projevuje svou lásku, přetrvávají i nyní?
  3. Jsou některé další věci, jež byste rádi, aby pro vás dělal i v současnosti?

Všechno zase od začátku!

Jakmile jste vy a váš protějšek sepsali pod tyto otázky seznam svých odpovědí, obodujte význam každého konání od jedné do pěti, pak si je vyměňte a prodiskutujte nejdříve ty, které vám budou připadat snadno realizovatelné. Později se vraťte k obtížnějším a těm, které nejdou uskutečnit. (Rozhodně se nejedná pouze o výčet sexuálních praktik nebo technik. Jelikož všechno souvisí se vším, na seznam připište i běžné věci, jako je pohlazení, pochvala, držení se za ruce, předehra, úcta, společné stravování, shodné zájmy, více času pohromadě a podobně.)

Vaše hra, vaše pravidla

Nejde o to snažit se o nemožné. Jestliže existuje něco, o čem se mluvit prostě nedá, vyškrtněte to ze seznamu. Taky nemusíte jet odshora dolů, prostě si jen vybírejte položky, na které právě v danou chvíli máte náladu. Nicméně platí, že byste po dobu příštího měsíce měli vyzkoušet aspoň jednu věc denně.

Všímejte si každého odporu, který pociťujete, nicméně jeďte dál. Na konci měsíce se sejděte a promluvte si o tom, jak jste vše prožívali. Zjistěte, jestli byste se nemohli dohodnout, že v činnosti budete pokračovat i další měsíc,“ doporučuje terapeutická dvojka, o níž se tvrdí, že se dopustila stejných chyb jako my všichni. A co dál? Zařaďte do svého programu co nejvíce aktivit.

Ať jste spolu sebedéle, obzvláště objeví-li se na scéně děti, je velmi důležitou součástí zachování intimity i navrácení zábavy do života. Je velmi snadné postavit na první místo nároky rodiny, přesto však uspokojení ve vztahu je základem vašeho blaha jakožto jedinců i páru,“ uzavírají terapeutky ve své knize Sexuální inspirace. V případě, že se vám podaří ztracené sexuální pouto obnovit, můžete vyzkoušet něco z těchto odvážnějších tipů.

Kdo si hraje, nezlobí

  • Oblečte se do šatů svého partnera a vyměňte si úlohy. Vy svádíte, on se nechá dobývat.
  • Předstírejte, že jste sexuální otrok, jehož si jeho pán drží pro zábavu.
  • Partnera svažte, zavažte mu oči a hezky ho popleskávejte po každé části nahého těla.
  • Nechte partnera vykonávat domácí práce. Vhodné je například umývání nádobí... v rouše Adamově.
  • Předstírejte, že děláte nemanželskou a zakázanou rychlovku a oba si nechte oblečené spodní prádlo, jen odhrňte to nejdůležitější.
  • Bavte se.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat