Jací muži si s námi nejvíce užívají sexu?

Výzkumů na téma „ženské tělo a sex“ (aneb jaký ideál by rádi pánové měli v posteli) byla provedena celá řada. Ale jak jsou na tom muži? Kteří si podle vědců užívají nejvíce sexu? Konečně to víme!

Výzkumníci z Chapmanovy univerzity provedli průzkum u více než 60 000 heterosexuálních mužů a žen. Ptali se jich nejen na to, kolik měli sexuálních partnerů, ale také se zajímali o jejich výšku a váhu. To aby zjistili, jaké tělo zajistí největší úspěchy u opačného pohlaví. A co z jejich práce vyplynulo?

Na velikosti záleží

V průměru muži a ženy zapojení do výzkumu uváděli 8 sexuálních partnerů. A zatímco vysocí muži spali průměrně s 10 ženami, ti, jimž příroda nenadělila do vínku výšku, uváděli, že měli sex v průměru „pouze“ s 5 ženami.

Jak je tedy vidět, výška hraje u mužů docela zásadní roli. I když – jak uvedli sami autoři výzkumu – rozdíly nejsou zas tak velké, jak by se předpokládalo. Čekali totiž, že vysocí muži budou uvádět mnohem vyšší počet sexuálních partnerek.

„Naše závěry ukazují, že v sexuálním životě hraje výška muže roli. Ačkoli je třeba říci, že vysocí muži podle všeho nemají zas o tolik více sexuálních partnerek, jak by se mohlo zdát,“ přiznává profesor David Frederick z Chapmanovy univerzity.

Vše je relativní

„Jedním z možných vysvětlení, založených na předchozích průzkumech, je, že ženy především preferují muže vyšší, než jsou ony samy,“ podotýká prof. Frederick. Jak je tedy patrné, nejspíš nám ženám nejde o partnerovu výšku jako takovou – stačí nám pár centimetrů navíc, abychom muže považovaly za přitažlivého.

„I to by mohlo stát za faktem, že i velmi vysocí muži mají často stejný počet sexuálních partnerek jako jejich menší vrstevníci,“ domnívají se vědci.

A co váha?

Když pak autoři studie zjišťovali závislost počtu sexuálních partnerek na hmotnosti muže, respektive jeho BMI, zjistili, že nejlépe jsou na tom ti zástupci silnějšího pohlaví, kteří mají ideální BMI. Hned v závěsu za nimi se ovšem umístili muži s lehkou nadváhou!

„Tito muži působí silnějším a mocnějším dojmem, případně mají vypracovanou postavu, což jejich BMI také zvyšuje. Právě oni udávají vyšší počet partnerek než jejich vrstevníci, kteří mají tento index nižší,“ vysvětluje prof. Frederick.






Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat