Ženy předstírají orgasmus z více než 140 důvodů

05.05.2017 | Sex a vztahy

Více než 140 různých důvodů k předstírání orgasmu popsali psychologové z Kansasu. Osm z deseti žen a více než šest z deseti mužů někdy své vyvrcholení zahráli. Ženy se ale uchylují k imitaci slastné tečky častěji a polovina to dělá pravidelně. Mají k tomu více než 140 různých důvodů.

Vyplývá to z analýzy sexuálního života více než šestnácti set dospělých žen a mužů. Třetina z těch žen, které orgasmus předstírají, se domnívá, že se to od nich prostě očekává. U mužů je nejčastějším důvodem jejich maskulinní ego, které by bylo oslabeno, kdyby si museli přiznat, že nejsou schopni vyvrcholit.

Ženy často uváděly důvod, že chtějí muži dopřát pocit, jakým je dokonalým milencem. Jindy ale imitují orgasmus třeba z nudy, z potřeby ověřit si, že umějí hrát, když jsou unavené, opilé, když je sex nebaví nebo je příliš dlouhý nebo když někam spěchají a nemají na sex čas.

„Předstírání orgasmu ale souvisí se sexuálními poruchami a potížemi v manželství. Náš výzkum pomůže klinickým odborníkům lépe zvládat nápravu tohoto nešvaru,“ uvedl profesor Omri Gillath, jeden z autorů výzkumu.

Čím delší vztah, tím více předstírání?

Není to ovšem poprvé, co se na fenomén předstírání orgasmu zaměřily výzkumy. Nedávno proběhly médii výsledky průzkumu seznamky Illicit Encounters, která zprostředkovává kontakty mezi nevěrnými zadanými lidmi. A co z něho vyplynulo?

Například že čím déle lidé žijí ve vztahu, tím je předstírání vyvrcholení běžnější. U žen osmkrát a u mužů třikrát častější než v novém vztahu nebo čerstvé zamilovanosti.

Čtyřiapadesát procent žen nepovažuje předstírání za problém a naopak vyřčení pravdy – že nemůžou vyvrcholit – je podle nich nebezpečnější a udělá víc škody než užitku. Dvaačtyřicet procent žen tvrdí, že zahrát to na muže je hračka. Jen dvanáct procent mužů si myslí, že jsou v tomto dobří herci a umějí to skvěle fingovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat