Ženy nemusejí mít vypnutý mozek a být zcela uvolněné, aby mohly vyvrcholit

Většina žen se často vymlouvá, že nemají na sex ani pomyšlení, když mají spoustu starostí a jsou ve stresu z práce. Ačkoli možná nemají na sex v takovou chvíli chuť, rozhodně není pravda, že si ho nemohou užít a dosáhnout orgasmu. Navzdory předchozím studiím prokázaly nejmodernější technologie sledování mozkových aktivit, že žena dokáže vyvrcholit, i když je neuvolněná a její racionální mozek pracuje na maximum.

Neuroložka doktorka Nan Wise chtěla ověřit výzkumy z roku 2005 a sledovala deset žen od počátku sexuální stimulace do dosažení orgasmu. Použila nejmodernější magnetickou rezonanci a mozek sledovala v dvacetivteřinových intervalech.

Stres versus slast

A přišla na to, že při orgasmu nedochází k odpojení racionální části mozku, a když je tato aktivní, nebrání dosažení orgasmu.

„Zjistili jsme, že neexistují důkazy o deaktivaci mozkových oblastí během orgasmu. To naznačuje, že mozek nepotřebuje být vypnutý, aby mohla žena dosáhnout orgasmu. Nevěřím, že musejí být ženy zcela bez starostí, aby dosáhly orgasmu. Musejí se pouze zaměřit na vnímání slasti v danou chvíli. To pak převládne nad tím, na co myslí… Zatím o slasti víme velmi málo, objevujeme základy,“ uvedla doktorka Wise z New Jersey, jejíž studii otiskl odborný časopis Journal of Sexual Medicine.

Mimo své tělo

Podle jejích sledování je ženský orgasmus ale skutečně ohromující a téměř mimotělním zážitkem.

„Tento výzkum dokazuje, že orgasmy můžou být doslova ohromující. Zajímavé je, že právě centrum aktivní při orgasmu se účastní také mimotělních zážitků. Když na to myslíte, mimotělní zážitek je změněný stav vědomí. A během orgasmu se dostáváte také do okamžiku, kdy jste zcela mimo sebe,“ dodala doktorka Wise.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat