Absolutně účinný návod, jak si spolehlivě zruinovat sebedůvěru

16.04.2010 | Sex a vztahy

Všechno dělám špatně, to bych nebyla já, aby se mi něco povedlo. Pokud o sobě neustále pochybujete, nedokážete přijmout pochvalu či kompliment, tak právě vám přinášíme humorný a ironický návod, jak na tom být ještě hůř.

1. Mysli na sebe permanentně ve špatném smyslu. Když se ti něco podaří, řekni si, že to stejně není tvoje zásluha, byla to jen náhoda! Když se ti nebude dařit, považuj to za naprosto samozřejmé – nic jiného si totiž ani nezasloužíš! Nejhloupější, co bys mohl udělat, by bylo namluvit si, že je třeba být pyšný na to, co se ti podařilo!

2. Jakmile se ti něco nepodaří nebo něco pokazíš, buď na sebe tvrdý a nemilosrdný. Ihned se pokárej a odsuď. Řekni si: Ty idiote, všechno zkazíš, nic nedokážeš! Nejhloupější by bylo, být k sobě shovívavý – to by totiž mohlo vést k dobrým pocitům… okamžitě toho tedy nech a nikdy si nepřipouštěj myšlenky typu – to se stane každému, chybovat je lidské, jinak jsi ok !!!

3. Nech si všechno líbit a spolkni jakoukoli nespravedlnost! Když si totiž necháš vše líbit, nemůžeš se ani vystát a štítíš se sám sebe. Nejhloupější by bylo, kdyby ses bránil a třeba náhodou se ukázalo, že to bylo právem... to bys mohl ještě třeba zpychnout, což by znamenalo konec tvého neštěstí!

4. Jakmile tě někdo pochválí, ihned se ohraď! Řekni: To přece nebylo nic zvláštního, to umí každý! Nejhloupější by bylo, kdybys začal pociťovat něco jako vděk a třeba se i polichoceně usmál! Pak by ses mohl s celým neštěstím rozloučit! Takže: okamžitě se ohradit a zdůraznit, že se dotyčný mýlí. Je také třeba si uvědomit pravý důvod chvály, a veškerého mazání medu kolem…!

5. Měj vždy na paměti nedokonalosti svého zjevu, práce, charakteru… je to ta nejlepší strategie, jak se trvale udržovat v nešťastném stavu! Lepší návod na mizerný život psychologie ani nenabízí! Nejhloupější by bylo pátrat po svých kladných stránkách. Mohlo by se totiž přihodit, že bys nějakou našel a propadl pýše! I to by znamenalo okamžité ukončení tvých útrap! Takže: nepřestávej do sebe bušit a bušit, až zas budeš táááákhle maličký! To je ten nejlepší prostředek, jak se trvale a spolehlivě cítit mizerně!

6.Vytvoř seznam svých chyb a slabostí! Dej si tu práci a sepiš vše, co se ti kdy nepovedlo, co jsi zkazil, kdy ses špatně rozhodl! Pro jistotu se zeptej ostatních, jaké nedostatky na tobě spatřují, a přidej je ke své kritice! Až bude seznam hotový, nech ho ležet na viditelném místě a denně si ho několikrát nahlas předčítej! Musíš ale počítat s tím, že tento seznam není nikdy zcela kompletní! Každý den určitě přijdeš na nějaký nový kaz či nedokonalost, která v dosavadním výčtu tvých chyb není zahrnuta – takže to koukej honem napravit a čile ji připiš!

Rada na závěr

Nebudeš se stačit divit, jak ti nálada z bodu mrazu spolehlivě klesne na minusové hodnoty! Lépe to opravdu nejde! Chraň se každého pokušení, vytvořit něco jako seznam svých pozitivních vlastností! To by totiž mohlo vést k přechodnému zlepšení tvé nálady a chvíli by pak trvalo, než by se ti zas podařilo setřepat ji znovu do žádoucích hodnot hluboko pod bodem mrazu!!!

Autorskou je spisovatelka Mgr. Libuše Konopová. Vystudovala FF v Olomouci, řadu let učila a věnovala se překladům. Dnes se věnuje hlavně poradenství v oblasti rozvoje osobnosti, zvyšování sebevědomí, škole flirtu a ve spolupráci se západními režisérkami propagaci noblesní erotiky pro ženy a páry.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat