Při flirtování na seznamce čekáme čtyři dny, než si vymění telefonní číslo

18.09.2018 | Sex a vztahy

Jedním z výrazných projevů pokroku v seznamování online je výměna telefonního čísla. Poměrně diskrétních devět číslic lidé smění mezi sebou jako projev náležité důvěry. U mileniálů to přitom trvá v průměru čtyři dny, během nichž si vymění asi šestatřicet zpráv. Mileniálové jsou také mnohem kritičtější k těm, kdo hledají jen náhodný sex a sázejí na dokonalý vzhled.

Vyplývá to z průzkumu na seznamce Toffee Dating u pěti tisíc jejích členů ve věku osmnáct až třicet let.

Dvaasedmdesát procent z dotázaných zamítne profil, který neobsahuje jakékoli informace o sobě. Šestašedesát procent zamítne také profil, který obsahuje na první pohled znatelně upravenou fotku. A osmašedesát procent mileniálů odmítne uživatele, který hledá jen nezávaznou zábavu.

„Sledujeme dlouhodobě, že mileniálové kladou větší důraz na profily a že je pro ně důležitější osobnost než vzhled, trvá jim déle, než poznají protějšek a potkají se s ním osobně,“ uvedla mluvčí seznamky Lydia Davis v rozhovoru pro deník The Independent.

Mileniálové také v průměru čekají týden, než si s někým novým na online seznamce dají rande tváří v tvář.

Nevěra z nezralosti

Podle odborníků miléniálové nicméně dozrávají emočně mnohem později než jejich rodiče a prarodiče. Jsou tedy ještě před třicátými narozeninami emočně nedospělí, třebaže jejich rodiče už v tu dobu dávno museli fungovat v manželství a ve společnosti. Mileniálové jsou ale silně promiskuitní a nevěrní stálým partnerům. Zmítají se mezi touhou po nezávislosti a potřebou vzájemné provázanosti.

Třiasedmdesát procent mileniálů tvrdí, že vzájemná provázanost byla důvodem nevěry. S novým milencem si ověřují, zda tam nenaleznou větší provázanost, která jim chybí u stálého partnera. Naopak dvacet procent mileniálů je vzájemnou provázaností zahlceno natolik, že v sexu za zády partnera hledají pocit nezávislosti.

Menšinovými důvody jsou nevěry v opilosti a také nevěra z nudy a touhy po vzrušení.

„Právě mileniálové podvádějí partnery ze všech generačních ročníků nejčastěji. A to proto, že se snaží dospět a pochopit, co dospělost znamená. Je to součástí jejich dozrávání a důkazem, že emočně zralí ještě nejsou,“ tvrdí psychologové z University of Tennessee.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Od pondělí 4. června do neděle 10. června 2024 tě čeká dynamický a vzrušující týden, milý Berane. Připrav se na určitá překvapení a vzrušující příležitosti ve všech oblastech života.Tento týden bys mohl zažít obzvlá&scaro... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.6.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat