Sen o sexu s šéfem značí touhu po povýšení

Sexuální sny jsou ty nejčastější. Ne vždy ale musí znamenat, že je člověk sexuálně neukojený a vybíjí se tak ve spánku. Záleží velmi na povaze tohoto snu a třeba sen s nadřízeným – pokud člověka v reálném světě nijak zvlášť nepřitahuje – je spíš vyjádřením ambicí a touhy po povýšení.

Britská psycholožka Hilda Burek rozebrala některé erotické sny v článku po britskou edici magazínu Cosmopolitan.

Erotické sny můžou vyjadřovat touhu po žhavějším sexuálním životě, po častějším sexu s partnerem či touhu se uvolnit a dopřát si rozkoš. Pokud má osoba, s níž ve snu máme erotický vztah, konkrétní tvář, pak nemusí jít nutně o erotiku. A to především tehdy, když v bdělém stavu na dotyčného vůbec nemyslíme, nepřitahuje nás, případně je příslušníkem pohlaví, které nás nevzrušuje. Také sny o sexu s příbuznými nutně nemusejí znamenat touhu po incestním sexu v reálném životě.

Když vás svádí celebrita

Velmi častým erotickým snem je sen se slavnou osobností. Většinou nejde ani tak o to, že nás přitahuje fyzicky, jako spíš o vlastnosti, které si s danou osobou spojujeme. Pak toužíme po tom, aby i náš partner takový byl či tyto vlastnosti měl.

„Většina z nás má nějaké pocity související se slavnými lidmi… Představujeme si je jako jedince určitých kvalit. A tyto kvality nám přijdou atraktivní, proto se nám pak zdá o sexu s dotyčnými,“ tvrdí Burke.

Pokud není nadřízený či nadřízená naším sexuálním typem, ale ve snu s ním sex člověk má, pak to nejspíš nasvědčuje, že jde o vlastní kariérní ambice a touhu po povýšení či profesním růstu.

Kamarád taky rád...

Někoho může vyděsit i sex s kamarádem či kamarádkou, zvláště když je pohlaví, které ho jinak vůbec nepřitahuje sexuálně, nebo se opět jedná o typ člověka, jenž není v reálném světě fyzicky atraktivní. Jde spíš o jeho vlastnosti a talent, po němž pak snící touží. Může jít také o snahu vyřešit problémy v platonických vztazích či touhou sblížit se s dotyčnou osobou.

Rovněž sex s rodičem nemusí znamenat touhu po incestu, ale spíš naznačuje období psychického dozrávání, kdy člověk dospívá a sám se stává rodičem. Krom toho může jít o touhu po sexu s osobou mající nejsilnější pozitivní vlastnosti daného rodiče. Při sexu s otcem psychoanalytikové nejčastěji uvádějí touhu po penězích a stabilitě, při sexu s matkou po větší citovosti a emočním bezpečí. Sex se sourozencem většinou rovněž naznačuje, že by člověk rád uspěl v oboru či talentu, který sourozenec má.

Nevěra ve snu, nevěra ve skutečnosti?

Pokud člověk ve snu podvádí partnera, může jít skutečně o touhu po nevěře, pokud se mu zdá o někom reálném, kdo ho v bdělém stavu přitahuje fyzicky. Jinak ale může jít také o touhu po jeho dobrých vlastnostech.

„Když se nám ale zdá o tom, že jsme podváděni, tak jde většinou o vyjádření vlastní nejistoty ve vztahu, nedůvěry partnerovi a úzkostného připoutání ve vztahu,“ tvrdí Burke.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat