Nejčastější důvod, proč nemáme ve vztahu sex častěji

Tak to tak vypadá, západní společnost přestane úplně souložit. Ačkoli se o negativním vlivu stresu na zdraví člověka hovoří stále častěji, míra stresu v běžném životním stylu západního člověka stále roste. A podle britských expertů je dnes stres jedničkou mezi zabijáky libida. Jinými slovy nejčastěji za ztrátu chuti na sex může právě nadměrná psychická a fyzická zátěž související s každodenním životem.

Výsledky průzkumu BBC nepřekvapuje odborníky. Stres totiž produkuje zvýšenou hladinu hormonu kortizolu v krvi. Ten jednak tlumí sexuální centra v mozku, ale také působí negativně na schopnost vzrušení, zvlhčení, dosažení erekce a dosažení orgasmu.

Co všechno nás brzdí?

Nemoci fyzického těla jsou pak druhou nejčastější příčinou snižující chuť na sex, zatímco mentální potíže skončily na místě třetím. Pětici uzavírají starosti s dětmi a také nutnost chodit do zaměstnání.

„Překvapilo nás, že hodně dole v žebříčku jen s deseti procenty se umístily sociální sítě, které jsou dnes často viněny za pokles frekvence pohlavních styků u mladých, ale jejichž nadměrné používání především souvisí s omezením komunikace a narušením intimity ve vztahu,“ uvedla psycholožka Ellen Brady ze společnosti Relate v rozhovoru pro BBC Radio 5.

Jsme spokojení

Z průzkumu také vyplývá, že polovina mužů a žen (tedy minimálně ve Spojeném království) je spokojená se svým pohlavním životem. A čtyři z deseti dospělých jsou naopak velmi nespokojení.

„Zakažte si úplně sex, protože cokoli jste dělali doteď sexuálně, bylo špatně, musíte to vyhnat ze svého vztahu a začít znova, prostě se propojit emocionálně a intimně. Ale mezi pohlavími v tomto dost často nastává rozpor. Ženy většinou touží po emoční intimitě a polibcích a mazlení, zatímco pro muže to není priorita, naopak sex je pro ně prioritou,“ míní Brady.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat