Hrst ořechů denně zvýší mužům počet i kvalitu spermií

06.12.2019 | Sex a vztahy

Pravidelná konzumace vlašských ořechů přispívá k vyšší kvalitě spermií v ejakulátu. Vědci ze Španělska tento objev předchozích výzkumů potvrdili, ale zjistili, že když muž konzumuje směs vlašáků, mandlí a lískáčů denně, nejenže má kvalitnější spermie, ale také se zvýší jejich počet v ejakulátu.

Tým z univerzity v Tarragoně srovnal několik skupin mužů. Jedna část nepojídala žádné ořechy, jiná pouze vlašské ořechy, další pouze mandle, třetí pouze lískové ořechy a poslední směs všech tří ořechů.

Zázrak ve skořápce

Autoři pak odebrali sperma všech mužů a zkoumali kvalitu a počet spermií v něm. Nejlépe vyšly dvě skupiny – muži konzumující pouze vlašské ořechy a muži konzumující směs ořechů.

Obě skupiny měly spermie nejkvalitnější – tedy se zdravou DNA, správně tvarované a dostatečně pohyblivé – ale muži konzumující směs ořechů měli ještě o šestnáct procent víc těchto spermií v ejakulátu. Tedy vyšší počet.

Výrazná změna kvality

Tato skupina denně přijímala třicet gramů vlašáků, patnáct gramů mandlí a patnáct gramů lískových ořechů. Po dobu dvanácti týdnů, po nichž došlo k výrazné změně v kvalitě spermií i jejich počtu v ejakulátu.

„Ořechy jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin, řady minerálů a vitaminů, zvláště E, který přispívá ke správné funkci pohlavních orgánů. A právě spolu s ostatními blahodárně působícími látkami příznivě působí na plodnost mužů. Pravidelná konzumace těchto ořechů proto může zlepšit kvalitu spermatu, zvláště u mužů, kteří mají potíže s plodností,“ tvrdí autoři z Univerzity Rovira i Virgili v Tarragoně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat