Být nemocný, ale mít i tak chuť na sex je přirozené

24.03.2019 | Sex a vztahy

Internetová fóra jsou plná diskusí tom, jak je možné, že člověk s chřipkou či bakteriálním zápalem průdušnice leží v horečkách v posteli, ale je zároveň sexuálně velmi „nadržený“. Podle německých imunologů je to přirozené, protože tělo se snaží dosáhnout orgasmu, který jednak ulevuje od symptomů onemocnění, ale také posiluje imunitu. Ale pozor. Neplatí to u všech. Osoby, které chuť na sex nemají, by se do něho v nemoci nutit neměly. Může jim totiž přitížit.

Nicméně ti, kteří se cítí v horečkách a největším zánětu onemocnění nadrženě, by se neměli trápit a třeba masturbací si ulevit. Vyloučí se jim tím do těla hormony, které uleví od bolesti, otoku sliznic a nepříjemných stavů, ale také posílí imunitní systém.

Orgasmus pro lepší dýchání

Doktor Sina Zarrintan z Teheránské univerzity dokonce věnoval celou studii výzkumu účinků orgasmu při masturbaci na léčbu chorob dýchacích cest u mužů.

Masturbace a orgasmus podle něj stimulují sympatikus, který snižuje překrvení napadených sliznic v nose a dýchacích cestách a usnadňuje tak dýchání.

Silnější imunita?

Podle německých imunologů orgasmus zvyšuje hladinu hormonů, které ovlivňují činnost a produkci cytokinů a lymfocytů, čímž posiluje imunitní systém. Takže podle nich zvýšená chuť na sex v době horečky a onemocnění může být přirozenou reakcí organismu, jak se sám léčit. Autoři z Německa dokonce provedli experiment s jedenácti muži a dokázali, že jedinci masturbující v době onemocnění měli více imunitních buněk v krvi a dříve se uzdravili.

Ale také sex v páru je v době onemocnění léčivý. Protože při něm (při masturbaci nikoli) dochází k vyloučení hormonu oxytocinu, který výrazně snižuje nepříjemné pocity související se symptomy onemocnění.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat