Předstíraný orgasmus se vloudil do ložnic partnerů

Někdo chce potěšit svého partnera, zatímco jiný se snaží zamaskovat nevěru, popřípadě zakamuflovat své vlastní selhání. Ano, i z těchto důvodů se milostné vyvrcholení finguje ostošest!

Zakončení druhé fáze lidského sexuálního reakčního cyklu. Tak orgasmus popisuje odborná literatura s tím, že bývá doprovázen samovolnými svalovými kontrakcemi, zvýšeným srdečním tepem, euforickým vnímáním a intenzivní fyzickou rozkoší.

Bouře, která nenechá nikoho chladným

Třeba ženám se při vyvrcholení doslova vyburcuje k činnosti až 30 různých mozkových center, a to včetně těch, jež řídí emoce, bolest, radost, tělesnou teplotu, hlad, únavu i žízeň. Vypadá to jako něco, co ani při nejlepší vůli nejde věrohodně předstírat? Dost možná, nicméně herectví není moderní populaci vůbec cizí. Proč upřímnost přestala patřit mezi vyhledávané erotické pomůcky? A co když lže někdo i vám?

Kdo je bez viny, ať hodí kamenem

Britští vědci působící na University of Central Lancashire na svá bedra vzali nelehký úkol. Rozhodli se totiž zjistit, jak to dnešní lidé mají s „vášnivou simulací“. Z poznatků jejich výzkumu následně vyplynulo, že smyslné zakončení pohlavního aktu finguje, nebo alespoň značně vylepšuje, bezmála 70 procent příslušnic něžného pohlaví.

Jednou, dvakrát, třikrát, pokaždé?

„Došli jsme k názoru, že ženy se zejména hlasitým projevem snaží urychlit partnerovu ejakulaci nejčastěji proto, že se cítí unavené nebo znuděné. Najdou se však i takové, které se tímto způsobem snaží zalichotit mužskému egu. Jiným slovy, jde o jakousi odměnu za odvedenou práci,“ vysvětluje spoluautorka výzkumu a zároveň psycholožka Gayle Brewer, která zkoumá vztahy z evoluční perspektivy. Ačkoli to vypadá, že se oběti milostného klamu nacházejí výhradně v pánských řadách, pravda je někde docela jinde. Ani tady není o přetvářku nouze…

Houstone, máme problém

Stejný výzkum prokázal, že s hraním orgasmu má osobní zkušenost až 20 procent mužů. Co je k tomu vede? Výše jmenovaná specialistka došla k závěru, že hlavní příčinou bývá maskování nevěry, popřípadě obava ze selhání. Ačkoli první pohnutka je neomluvitelná, v případě té druhé jde možná o polehčující okolnost. Nebo ne?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat