Zdravotní ničitelé vašeho sexuálního života

Mnoho zdravotních potíží komplikuje nejen běžný denní život, ale i ten milostný. Které stavy výrazně snižují sexuální touhu a působí na libido jako hrobař? Kromě diabetu je to třeba i obezita!

Pravidelný sex může posílit celkové zdraví a pozitivně ovlivnit obranyschopnost – stačí se milovat jednou, dvakrát týdně. Při této frekvenci se snižuje riziko srdečních onemocnění a mrtvice, šanci nemá stres ani úzkost. Spánek bývá kvalitnější. Jenže to se dobře řekne, ale hůř udělá. I ponocování má vliv na to, jestli si v ložnici užijete. Studie varují, že nedostatečný noční odpočinek snižuje hladinu hormonu testosteronu, který je spojován s libidem. To ale není nic proti jistým chronickým zdravotním stavům. Které z nich si se sexem příliš nerozumí?

Zákeřná rakovina

Právě sexualita je hlavním problémem pacientů s rakovinou. S ní související léčebné postupy způsobují hormonální nerovnováhu, poškozují nervové funkce, zabíjejí sexuální touhu a vzrušivost, ovlivňují plodnost i vyvrcholení. Naštěstí platí, že správné léky a psychoterapie situaci ulehčují. V posledních letech se v tomto směru hodně změnilo a léčba se stala modernější.

Kardiovaskulární onemocnění

Kardiovaskulární onemocnění často způsobují psychické potíže, což může mít negativní vliv na sexuální funkce. Onemocnění koronárních tepen, srdeční selhání, vrozené srdeční vady a všechna další související onemocnění jednoznačně způsobují zmatek v sexuální aktivitě, a to jak v rámci snížené frekvence, tak i kvalitě uspokojení. Ostatně, úzkost a deprese jsou často důsledkem kardiovaskulárních potíží a bývají jednou z hlavních příčin erektilní dysfunkce a sníženého libida.

Cukrovka

Nekontrolovaná hladina cukru v krvi může způsobit poškození nervů a cév. Tento proces ovlivňuje krevní oběh, který je nezbytný pro dosažení a udržení erekce. Pokud jste muž a zároveň pacient s diabetem, víte o tom svoje. Ženy si naproti tomu nejčastěji stěžují nejen na nízké libido, ale také nedostatečnou vaginální lubrikaci a neschopnost dosažení orgasmu. Diabetes navíc může způsobit hypertenzi i depresi. Všechny tyto podmínky nepříznivě ovlivňují sexuální život a řešení je pouze jediné – udržování hladiny cukru v krvi pod kontrolou.

Tiše útočící obezita

Na obezitě nenajdete nic dobrého. Patří k hlavním příčinám mnoha chronických zdravotních stavů. Stejně jako v předchozích případech výrazně snižuje libido. Obézní muži mají obecně nízkou hladinu testosteronu a je také pravděpodobnější, že trpí erektilními dysfunkcemi. Zároveň mívají nízký počet spermií a jejich pohyblivost není nijak závratná. Ženy se zase odvolávají na nízké libido. Dobrou zprávou však je, že podle vědců stačí zhubnout pouhých 5 kilo a sexuální život se začne křísit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:22
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:14
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat