Hádka je skvělou milostnou předehrou

Vyčítáte mu nepořádek v koupelně, on vám zase úbytek financí ze společného účtu, přičemž se hádka dostane i k vaření, prádlu, výchově dětí, kamarádům a času strávenému na sociálních sítích. Když partnerovi všechno hezky vytmavíte, svlékněte se. Můžete totiž zažít ten nejskvělejší sex v životě!

Konstruktivní hádky pro vztah bývají přínosem. Vylepšují soužití mezi dvěma lidmi a v očích psychologů se považují za formu komunikace a jakýsi nástroj k pročištění vzduchu. Pecka. Pokud si občas vjedete do vlasů, tedy aspoň zdravě, bez urážek, sprostých slov a ponižování, je to vlastně prospěšné. A to i z jiného důvodu. Stává se z vás dravá, hladová a průbojná šelma lačnící po sexu.

Vidím to jinak, ale stejně tě chci

„Takhle to nebylo. Podívej se na věc znovu. Cože? Ty mi nevěříš?“ Ať už se hádáte jakkoli, ve vašem těle se odehrává zajímavý proces. Hormony, jmenovitě testosteron, adrenalin a stresový hormon kortizol, zvyšují svoje hladiny, takže se po partnerově zcestném argumentu, kdy vás osočuje zcela neprávem, sice cítíte jako rozzuřený býk, ale je v tom něco sexy. Uvedené hormony totiž nevyvolávají jenom vztek, ale i vzrušení.

Proto se, a to je vědecky potvrzeno, dost často stává, že jakmile si s protějškem ujasníte, co je potřeba, dostanete nebývalou chuť na sex, které je hřích nevyužít. Popravdě vás tahle milostná epizodka zpátky emocionálně i fyzicky sblíží. To ale neznamená, že máte do ložnice spěchat tryskem.  

Vzrušení i funkčnost s podmínkou

Výzkumy dokazují, že maximálně vášnivý, zvířecí a nespoutaný sex prožijete jen tehdy, když v sobě nebudete dusit křivky a spor úspěšně vyřešíte. To znamená, že jeho odkládání na později či ignorování moc nezabírá. Jestli hádka má splnit funkci předehry, najděte během ní kompromis vhodný pro oba a po ní proveďte malou rekapitulaci.

Pokud se cítíte dobře, máte pocit, že všechno dopadlo na jedničku, nepodléháte frustraci a naopak se cítíte volněji, ze sporu s milencem společně vycházíte jako vítězové, tudíž bouřlivému usmiřovacímu sexu nic nebrání.

Nezkusíme něco nového, zlato?

Stresové hormony, jež vás mohou ponoukat i k riskantnějšímu sexuálnímu chování, kupříkladu milování v kuchyni za bílého dne a otevřeného okna, se po pohlavním styku stabilizují a dají prostor svým kolegům.

Po nástupu účinku serotoninu, dopaminu a oxytocinu prožijete klid, uvolnění a spokojenost. Co si přát víc? Kdo jednou ochutná, pochopí. Nikdy však sexem neřešte spory otevřené a vlekoucí. Sex v takovém případě není východiskem, naopak se po něm nemusíte cítit dobře.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat