Milostným vztahům na pracovišti nahrává psychologie

Flirt mezi kolegy je dnes normální náplní pracovní doby. Stejně jako sex o polední pauze! Pohybovat se totiž ve stejném okruhu lidí zvyšuje vzájemné sympatie i milostné napětí. Jak moc takové povyražení ohrozí kariéru?

Co je v domě, není pro mě. Kdo by tohle úsloví a zároveň i doporučení neznal! Kolik lidí se s touto dobře mířenou radou ale ztotožňuje? No, moc jich není. Tedy alespoň podle statistik, které uvádějí, že s flirtem na pracovišti mají místní bohaté zkušenosti. Je snad zaměstnání novodobou náhražkou seznamky? Nebo v tom hraje roli něco docela jiného?

Romantika o polední pauze? Běžná praxe

Z výzkumu sexuálního chování, který provedla společnost STEM/MARK, vyplývá, že románek s kolegou, nadřízeným nebo podřízeným zažilo přibližně 65 procent české populace. Jeho závěry také sdělují, že sexu přímo v práci neodolá každý třetí muž. Pokud jde o ženy, těch, které si milováním občas zpestří pracovní dobu či přesčas, je zhruba 30 procent. A teď se nabízí otázka – je to dobře, nebo špatně? Jak se to vezme, tahle mince má svůj pozitivní rub i hodně nepříjemný líc.

Koukni, jak díky tobě plním limity!

Přední česká sexuoložka Laura Janáčková se domnívá, že milostné napětí mezi oběma pohlavími může zvýšit pracovní výkon až o polovinu. Pánové a dámy pohánění přitažlivostí i hormony jsou totiž sebevědomější, motivovanější a hlavně produktivnější. Na druhou stranu, jakmile vztah ztroskotá, končí nejen legrace, ale i zápal do plnění povinností, což kariéru bezpochyby ohrozí. Raději si s nikým nic nezačínat? To je rozumné stanovisko. Ale copak to jde?

Láska se rodí už po sedmi dnech

Američtí vědci z newyorské univerzity Hamilton College došli na základě své studie k názoru, že čím více a častěji se člověk pohybuje ve stejném okruhu lidí, tím mu dotyční připadají atraktivnější.

„Nesporným faktem je, že lidé bývají přitahováni k jedincům, které potkávají pravidelně. A to i v případě, že jim při seznámení nepřišli vůbec ničím zajímaví. Je to prostě psychologie,“ vysvětluje psycholog a spoluautor studie Ravi Thiruchselvam s tím, že cítit sympatie ke kolegovi můžete už po týdnu každodenního kontaktu. Odpor je tedy zřejmě marný!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat