Orgasmus je skvělým lékem na ucpaný nos

Sužuje vás žlutá až zelená rýma, bolesti hlavy, chronický výtok z nosu, zhoršení čichu nebo pocit tíhy v čelní oblasti? Pak máte ucpané nosní dutiny. Ještě než použijete kapky z lékárny, naordinujte si jednu velmi příjemnou fyzickou aktivitu, která spojuje příjemné s užitečným. Sex!

Pravidelná sexuální aktivita posiluje imunitu, snižuje krevní tlak a riziko rakoviny prostaty, stará se o blaho srdce, zmírňuje bolest, zlepšuje kvalitu spánku, působí proti stresu, zoceluje paměť a dokonce prodlužuje život. Na to poukázala studie publikovaná v časopise BMJ, jejíž součástí bylo monitorování zdravotního stavu, sexuálního života a úmrtnosti u téměř 1 000 mužů.

Pomoc, nemohu dýchat!

Akademici díky jejich sledování po dobu 10 let zjistili, že jedinci, kteří mají sex a orgasmus častěji než jejich kolegové, bývají zdravější a spokojenější, navíc se dožívají vyššího věku. Teď se navíc ukázalo, že samotné vyvrcholení přináší úlevu ucpanému nosu.

Hlásá to Cem Bulut, profesor z německého Heilbronnu, který sex zakončený orgasmem považuje za účinný dekongestant, tedy lék určený k odstranění zduření (dekongesci), zejména nosní sliznice.

Když je štěstěna na vaší straně

Jak sex může odblokovat nos, není zcela jasné, ale profesor Bulut efekt vidí v souhře několika faktorů. „Myslím, že je to směs vzrušení, fyzického cvičení a hormonálních změn, které s vyvrcholením přicházejí,“ uvedl. Každopádně si najal skupinu kolegů, aby tuto teorii ověřil. Účastníci studie u sebe měli zařízení k měření nosního proudu vzduchu před sexem, bezprostředně po sexuálním vyvrcholení a poté v pravidelných časových bodech.

Podle vědců po sexu minimálně hodinu trvá, než se nos zase ucpe. Účinek orgasmu je tak srovnatelný s komerčně zakoupenými léky z lékárny. Kromě zajištění čistých dýchacích cest nosními průduchy a dutinami jsou orgasmy spojeny i s řadou jiných, dlouhodobějších přínosů pro zdraví.

Chce to aspoň jedno setkání týdně!

Studie z roku 2016 publikovaná v časopise Journal of Health and Social Behavior poukázala na to, že sexuální kvalita a sexuální frekvence snižují riziko hypertenze u osob starších 65 let. Mezi další pozitiva patří regulace menstruačního cyklu či úleva od migrén. Vypadá to tedy, že sexu nikdy není dost. Nemáte-li na něj čas, návrhy na milostná setkání si plánujte dopředu a zapisujte do kalendáře. Navzdory tomu, jak nudně se to tváří, udržovací a předem domluvený sex může zachránit váš vztah od krize, a navíc prospěje vašemu zdraví.

Zdroje: themewspractice.com, irishtimes.com, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2426743/, https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0145561320981441







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat