Esenciální oleje zvyšují sexuální apetit

Nedostatek vzrušení v posteli může být způsoben emocionálními a fyzickými problémy. Mnoho milenců se nemůže uvolnit, zbavit se napětí a stresu. V tom ale pomáhají některé z esenciálních olejů. Které se považují za stimulanty vášně a erotiky?

Vůně jsou vysoce účinné při ovlivňování různých oblastí lidského psychologického fungování, od vnímání a nálady až po kognitivní procesy a chování. Nedávné studie naznačují, že pachy by mohly být účinné i při koncentracích nižších, než jsou vědomé úrovně.

Například podprahové okolní „sladké“ vůně zvyšují toleranci bolesti. Jiné zase podporují relaxaci, navozují vzrušení, zvyšují krevní oběh a průtok krve. V překladu to znamená, že tělo, a to včetně pohlavních orgánů, dělají citlivější a vnímavější vůči vnějším podnětům. Které vůně (esenciální oleje) se na seznam takových afrodiziak mohou zařadit?

Ylang ylang

Ylang Ylang ovlivňuje emoční rovnováhu a hormonální systém. Podporuje také systém oběhový, čímž pomáhá aktivovat libido a impotenci. Působí na muže i ženy, ovšem jeho vůně nemusí sedět každému. Použít se dá prostřednictvím inhalace či smícháním s masážním olejem. Osvědčuje se i jako vonná přísada do koupele.

Neroli

Neroli olej je esenciální olej a hydrolát z květů pomerančovníků. Je to velmi jemné afrodiziakum, které okouzluje svou krásnou vůní. Neroli olej pomáhá při úzkosti a stresu tím, že zlepší vaši náladu, podpoří vzrušení a postará se o romantické a sexuální pocity.

Jasmín

Jasmín je národní květinou Tuniska. Extrahuje se z jemných okvětních plátků, snižuje úzkost a podporuje pocity klidu a hormonální rovnováhy. Je o něm známo, že stimuluje vylučování a šíření chemických látek – feromonů. Ty zvyšují přitažlivost, charizma a sex-appeal. Aroma jasmínu vyhovuje spíš ženám.

Skořice

Skořice není jen koření, ale také skvělý sexuální stimulant. Skořicová esence podporuje průtok krve a krevní oběh v celém těle (prohřívá), což pro sexuální vzrušení nezbytné. Mužům skořice zajištuje potenci a delší výdrž.

Fenykl

Semena fenyklu příznivě působí na libido, tedy stimulují sexuální apetit, a zejména ženy si je cení pro estrogenní účinky. V esenciální podobě se nezdráhejte fenykl nakapat do horké lázně nebo aromalampičky. Lze ho aplikovat i lokálně jako masážní olej. Nádech, výdech, pojďte rozkoši naproti!

Zdroje: ncbi.nlm.nih.gov, modernman.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat