Stejnopohlavní páry jsou odvážnější

U heterosexuálních párů to může občas ve vztahu pěkně skřípat. A nejen ve vztahu… V tomto ohledu jsou na tom stejnopohlavní páry ve velké výhodě. A má to dobré důvody.

Opakovaně se ukázalo, že lesbické a gay páry mají, pokud jde o vztah a sex, před ostatními velký náskok. Z jejich svobodnějšího myšlení se heterosexuální páry mohou učit. Čím mohou všechny ostatní páry skutečně obohatit?

Nebojí se mluvit o sexu

Sex už rozhodně není žádné tabu, přesto mají heterosexuální páry občas trochu zábrany o něm mluvit. Zatímco stejnopohlavní páry už vědí, jak na to. Pro mnohé to totiž byla součást jejich coming-outu. A to je nakonec velká výhoda!

Heterosexuální páry naopak mohou při rozhovoru dojít k „aha“ momentům a lépe pak pochopit společenský tlak, kterému jsou vystaveni. Takže pokud se milujete, je sex skvělý. Ale: Jen proto, že se milujete, neznamená to, že vás automaticky zaplaví vlny orgasmu. Láska a sex jsou pořád dvě různé věci. Skutečnost, že sex má být vždy spontánní a nejlépe čtyřikrát týdně, je kravina! Bez norem pak můžete mnohem lépe reagovat na svoje individuální potřeby.

Orgasmus si může užít každý

A když už je řeč o potřebách – gay a lesbické páry dokážou mnohem lépe a přesněji popsat, co se jim v sexu líbí. Orgasmus si tak může užít každý, protože u stejnopohlavních párů je rovnoprávnost. U heterosexuálních párů je toto trochu komplikovanější. Muži většinou vrcholu dosáhnou, ženy už ne tak často. Například ženy vědí mnohem lépe, jak stimulovat klitoris a chápou, že pro orgasmus je to mnohem důležitější než jen „dovnitř a ven“.

Život podle modelu

Mezi mužem a ženou panují ukázkové scénáře – kdo koho pozve na večeři, kdo koupí květiny, kdo uvaří… To vše je předurčeno společensky. Páry stejného pohlaví mají zcela odlišnou demokracii a otevřenost. Nic se u nich nepředpokládá, vychází se z individualit a momentální nálady.

Jinými slovy: osvoboďte se od konvencí a reagujte jen na své potřeby. Každý je jiný a má individuální preference. Ať už homo nebo hetero.

Zdroj: názory autora, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3326393/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat