Na sex po rozvodu neexistuje ideální čas

Vaše manželství je pasé. Za jak dlouho po rozvodu si můžete najít milence a které nepsané zákony vás ochrání před zklamáním i nedorozuměním?

Čísla nelžou. Český statistický úřad uvádí, že úroveň rozvodovosti v ČR je dlouhodobě vysoká (1). Navzdory tomu, že v posledních letech v absolutních číslech počet rozvodů mírně poklesl, není důvod se radost. Příčinou je především snižující se počet uzavřených manželství. Mnoho rozvedených se pak zajímá o to, kdy je vhodné po takovém zásahu do života začít randit a mít sex. Odpověď je přitom pro každého jiná.

Sex versus vztah

Především záleží na tom, jaký druh vztahu hledáte. Obecně se udává, že na každý rok, který se svým partnerem strávíte, je po rozchodu či rozvodu potřeba měsíc na vzpamatování (2). Pokud tedy vaše manželství trvalo deset let, pravděpodobně se z rozpadu partnerství oklepete až za deset měsíců. Jenže nevylučuje se, že během této doby nemůžete udržovat „kontakt“ čistě na sexuální bázi.

V případě, že hledáte někoho, s kým byste mohli mít příležitostný sex, není nutné čekat příliš dlouho. Intimní vztah bez závazků je trendem současné doby a platí, že osoba, se kterou se rozhodnete mít sex, s vámi nemusí mít nic společného. Jsou-li vaše touhy čistě fyzické, čas nehraje roli. Jen se ujistěte, že to skutečně chcete a věřte svým instinktům, vždyť nikdo se nezná lépe než vy. Co se týče pravidel takového „vztahu s výhodami“, mějte v nich jasno hned od začátku (3).

Uvědomte si, co vám vyhovuje

S milencem se dohodněte na tom, co je možné a co naopak ne. Můžete se scházet ještě s někým dalším, nebo si sexuálně vyhovíte pouze vy dva? Je vhodné psát nebo volat po osmé hodině večerní, kdy je doma váš syn/dcera? Ujistěte se, že daným pravidlům oba rozumíte (3).

Dohodněte se na antikoncepci a ochraně

Nikdo si nechce přidělávat další problémy, i z tohoto důvodu klidně požadujte test na pohlavně přenosné choroby. Zároveň zvolte vhodnou ochranu před otěhotněním i nákazou různého druhu. K dispozici je nitroděložní tělísko, hormonální antikoncepce či prezervativ. Rozhodně se nespoléhejte na plodné a neplodné dny a další, méně spolehlivé metody kontroly početí (3).

Zbytečně se nesvěřujte

O tom, že máte milence, rozhodně nemusí vědět celé sídliště. Třeba si ani sám aktér nepřeje, aby se jeho jméno vláčelo od Aše po Ostravu. Ctěte tajemství intimního vztahu, je to výhodné pro všechny zúčastněné (3).

Vycouvejte, pokud se objeví potíže

Pokud se po sexu s někým necítíte pohodově a uvolněně, kupříkladu se ve vzpomínkách vracíte k bývalému partnerovi a porovnáváte ho se současným milencem, ještě nepřišel ten správný čas posunout se dál. Neubližujte sobě ani protistraně a raději zařaďte zpátečku (3).

Zdroje: (1) www.czso.cz/documents/10180/45964328/1300691703.pdf/ce3cde52-76e0-45ed-8d54-03eb481d2af8?version=1.1, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29920169/, (3) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat