Zdravý sexuální život může zlepšit vaši kariéru

Že sex snižuje hladiny stresového hormonu kortizolu, ulevuje od bolesti, napomáhá lepšímu spánku nebo rozjasňuje pleť, se dávno ví. Ale co má společného s vaším kariérním růstem?

Dnešní doba je extrémně náročná. Stres z dojíždění do zaměstnání, dlouhá pracovní doba, intenzivní a náročné projekty a nejistota zaměstnání mají dopad na kvalitu a množství sexu u mužů i žen. Ano, většinou negativní. Naopak je známo, že vysoká míra spokojenosti s prací a jistota toho, že nějaké zaměstnání máte, může sexuální život zlepšit. Jak konkrétně to funguje?

Ideální sexuální frekvence

Podle studie (1) provedené Institutem pro studium práce jedinci, kteří měli sex minimálně 4krát týdně, vydělali více než sexuálně méně aktivní jedinci. Tato konkrétní studie byla provedena v Řecku a zúčastnilo se jí více než 7 500 domácností. Otázky zahrnovaly, kolik hodin jednotlivec pracoval, kolik vydělával a jak často měl sex. Studie pak poukázala na přímou korelaci mezi množstvím pohlavních styků za týden a vyšším příjmem.

Benefity mazlení, které se nedají popřít

Lektor ekonomie a hlavní autor studie (1) Nick Drydakis však poukázal na to, že i když existuje souvislost mezi vyšším platem a častějším sexem, je třeba vzít v úvahu dva faktory. Za prvé, ti, kteří se milují několikrát týdně, obecně bývají šťastnější a tak nějak nadšenější. Tihle jedinci mají tendenci podávat lepší výkony v zaměstnání, do kterého chodí častěji než jejich kolegové.

Možná je tomu tak proto, že pravidelný sex má blahodárný vliv na imunitu. Zvyšuje totiž hladiny imunoglobulinu A (IgA) ve slinách a významně se tak podílí na ochraně proti mikroorganismům (2). Za druhé, je také možné, že jednotlivci vypadají atraktivnější, pokud vydělávají více peněz a mají větší možnosti i milostné příležitosti. Buď jak buď, sex se hodí vždycky a všude.

Orgasmy prodlužují život

Sharon Norling, autorka knihy Your Doctor is Wrong (Váš doktor se mýlí), uvádí, že častější orgasmy prodlužují délku života o tři až osm let a podporují mnohem pozitivnější pohled na život. Pozitivita se na pracovišti projevuje tak, že zaměstnanec ochotněji přijímá i náročné projekty a nebojí se výzev. Vyvrcholení zároveň napomáhá psychické pohodě a navozuje hlubokou relaxaci vylučováním endorfinů a kortizolu. Rozhodně se ho tedy nevzdávejte.

Zdroje:  (1) www.docs.iza.org/dp7529.pdf, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/635399/, Sharon Norling: kniha Your Doctor is Wrong






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat