Spolehlivým zabijákem orgasmu je nevyspání

Pokud se kvalitně nevyspíte, můžete si o bouřlivém orgasmu nechat leda zdát. Ženy bojující se spánkovou deprivací mají dvojnásobnou míru sexuální dysfunkce!

Všechno je tak, jak má být. Romantická atmosféra by se ve svitu svíček dala krájet a vzduch voní afrodiziakálním esenciálním olejem. Nové sexy spodní prádlo už leží na zemi vedle postele a začíná erotické dobrodružství. Ačkoli se ale partner snaží a dělá vše možné i nemožné, aby vás dovedl k uspokojení, orgasmu ne a ne dosáhnout. Proč to jindy jde a dnes vám není přáno?

Něco je tu jinak

Čím více nad tím přemýšlíte, tím vám je vyvrcholení vzdálenější. Znáte ten pocit? Nezbývá, než se upřímně zeptat – jak dobře jste se včera vyspala? Pokud to stálo za starou bačkoru, je vysvětlení této podivné situace jasné. Nedostatek sexuálního uspokojení a neschopnost dosáhnout orgasmu s nespavostí a obecně zhoršenou kvalitou nočního odpočinku úzce souvisí. Potvrzuje to velmi rozsáhlá studie (1), o níž informuje odborný magazín Journal of Psychosomatic Research.

Bdělost jako zabiják potěšení

Z jejích poznatků pak jasně vyplývá, že více než polovina žen bojujících se spánkovou deprivací má s vyvrcholením velké problémy. Pokud jde o muže, ti sice také v tomto směru hlásí určité potíže, ale rozhodně jich není tolik jako příslušnic něžného pohlaví. „Ve srovnání s muži mají ženy kvůli nespavosti přibližně dvojnásobnou míru sexuální dysfunkce,“ shrnuje závěry výzkumu jeho hlavní autor, kterým je lékař a vědecký výzkumník Wilfred Pigeon (2). Když už tedy víte, v čem je problém, můžete této nepříjemnosti snadno předcházet – než dojde na sex, pořádně se vyspěte! S tím vám pomůže pravidelný spánkový režim, fyzická aktivita a omezení kofeinu i alkoholu. Nebojte se ani večerní četby, dechových cvičení, meditace a bylinkových čajů s uklidňujícím působením, jako je levandule, meduňka, kozlík a heřmánek.

Zdroje: (1) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0022399923003914, (2) www.thesun.co.uk/health/25423164/insomnia-sleep-difficulties-sex-orgasm-problems/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat