Zaručenou prevencí mužské erektilní dysfunkce je co nejčastější erekce

Proutek by se prý měl ohýbat, dokud je mladý. Nic proti této dobře mířené radě, ale s mladým proutkem se vyplatí dělat spíše jiné věci. Čím častěji se vlivem vzrušení postaví, tím menší mu v budoucnu hrozí riziko erektilní dysfunkce.

Když už, tak často a hlavně pořádně! Tedy alespoň pokud jde o erekci. Má-li ji muž v mládí pravidelně, těší se ve stáří dobrému sexuálnímu zdraví, protože mu jeho intimní „nástroj“ nevypoví službu. Potvrzuje se tím známé rčení, že učení dělá mistra?

Buněk není nikdy dost

V erektilní funkci penisu hrají největší roli buňky zvané fibroblasty, které se nacházejí v pojivových tkáních. Nefunguje to tak jenom u lidí, ale kupodivu i u hlodavců. Právě na nich byl proveden jistý přelomový výzkum publikovaný v magazínu Science (1), jehož poznatky potvrdily, že fibroblasty rozšiřují cévy v penisu, což vede k erekci. Z této studie však vyplynulo i to, že více erekcí vede i k většímu počtu těchto buněk, což zajišťuje bezproblémový milostný život i v pokročilejším věku.

Kvalitní trénink se vždycky projeví

„Není to zase tolik zvláštní,“ připouští německý lékař a hlavní autor Christian Göritz. „Když se nějakým způsobem namáháte, vaše tělo se časem přizpůsobí. Pokud pravidelně běháte, zjistíte, že vám dýchaní při sportu nedělá takové obtíže jako na začátku. V případě erekce a fibroblastů je to podobné a základní mechanismus je u všech savců totožný,“ vysvětluje jmenovaný odborník (2). Ten se domnívá, že získaná zjištění mohou zásadně přispět k léčbě erektilní dysfunkce, která dle statistik postihuje 70 procent mužů ve věku 70 let (3). Tento nepříjemný a nervydrásající problém se často řeší perorálními léky, v krajních případech pak i takzvanou penilní protézou. Aby k něčemu takovému nedošlo, vypadá to, že nejlepší obranou a prevencí je co nejčastější vzrušení a s ním související vztyčení pánského nádobíčka.

Zdroje: (1) www.science.org/doi/10.1126/science.ade8064, (2) www.eurekalert.org/news-releases/1033773, (3) www.clevelandclinicmeded.com/medicalpubs/diseasemanagement/endocrinology/erectile-dysfunction/#:~:text=The%20study%20demonstrated%20that%20ED,to%2015%25%20at%20age%2070.&text=Age%20was%20the%20variable%20most%20strongly%20associated%20with%20ED.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat