Popusťte uzdu erotické fantazii!

Církev se celá staletí snažila vykořenit z hlav svých oveček hříšné myšlenky. Tvrdila, že přemýšlení o sexu škodí duši. Jenže opak je pravdou. Ve skutečnosti právě myšlení na sex posiluje paměť a zbystřuje uvažování. Podle britských vědců naopak myšlení na sex pomáhá lépe si pamatovat a rychleji vybavovat.

„Živé a smysluplné zážitky jsou zcela evidentně mnohem snáze zapamatovatelné než ty nudné… Nahota, věci, které jsou tabu, extrémně atraktivní lidé, věci, které nás zaujmou, tyto věci upoutají naši pozornost ve světě a vzpomínky, které obsahují tyto elementy, se zakotví v paměti snáze,“ vysvětluje profesor Ed Cooke v rozhovoru pro britský deník The Mail.

Faktu, že si lépe pamatujeme vulgární říkanky než nudné stati ze školy, využívali staří Řekové a Římané. Už básník Simonides věděl, že když se informace zabalí do vulgárního či lechtivého verše, lidé si ji mnohem snáze zapamatují.

„Barvy, pohyb, násilí, humor, absurdita a věci, které nás osobně zajímají, mohou být použity jako mnemotechnické pomůcky,“ tvrdí profesor Cooke působící na Oxfordské univerzitě.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat