ZVRÁCENÝ příběh: Dívka přišla o panenství s otcem, teď si ho chce vzít!

Konsensuální sexuální vztah mezi rodičem a potomkem je velikým tabu nejen díky náboženství, ale také kvůli biologickým poznatkům o příbuzenském křížení. Přesto se osmnáctiletá Američanka – samozřejmě zcela anonymně – rozhodla o vztahu s vlastním otcem hovořit veřejně. S biologickým rodičem přišla o panenství a hodlá si ho vzít, ačkoli v rámci USA je jejich vztah ve většině států ilegální.

Dotyčná žena, která poskytla rozhovoru časopisu New York Magazine, si nepřála být jmenována. O sobě prozradila, že ji rodiče počali na maturitním plese, ale nikdy spolu nežili. Vyrůstala jen s mámou trpící bipolární poruchou. Když se blížila k dospělosti, biologický otec, jehož do té doby neznala, ji kontaktoval na Facebooku. Sešla se s ním a na páté schůzce souhlasila, že u něj přespí. Začali laškovat a prát se, což vyústilo v sex, během něhož přišla o panenství. Okamžitě poté se do sebe zamilovali a rozhodli spolu žít.

Sex mezi rodiči a dětmi je tabuizován po tisíciletí nejen kvůli náboženství. Do svatých knih a učení různých náboženství celého světa se zapovězený pohlavní styk mezi rodičem a jeho potomkem dostal jednoduše proto, že je příbuzenské křížení velmi nevýhodné z genetického hlediska. Rodiče a děti totiž produkují geneticky vadné a neživotaschopné jedince. Už pravěcí lidé to zjistili a snažili se příbuzenskému křížení zabránit. Tento poznatek, že sex mezi rodiči a dětmi plodí nekvalitní potomky, je v lidské společnosti tak zakořeněn, že se později stal součástí náboženských textů jako „zákaz vyjevený bohem či jinou autoritou“. Moderní lékařské a genetické výzkumy popisují přesně, proč je soulož tak příbuzných jedinců (stejně jako sourozenců) nevýhodná z biologického hlediska.

Jenže. Člověk neprovozuje sex jen kvůli plození dětí. A tak vyvstává otázka, zda je možné zakazovat tak příbuzné dvojici (rodič-dítě) mít intimní poměr i v případě, že neplodí potomky. Vyhnou se tedy zplození postiženého či geneticky znevýhodněného potomka. Navíc, když jsou oba dospělí a s tímto vztahem plně souhlasí. Většina světových náboženství má na to jednoduchou odpověď. Bůh (či božstva) si to prostě nepřeje (nepřejí).

Zmíněná Američanka, jíž bylo osmnáct a je tedy legálně dospělá, na to má ale jiný názor. „Bylo to šíleně smyslné,“ vypráví o sexu se svým otcem. „Trvalo to asi hodinu a velmi dlouho jsme se věnovali předehře. Oba jsme měli orgasmy. Jsme si tak podobní, takže bylo pro oba velmi jednoduché uspokojit jeden druhého. Například oba milujeme kousání do krku. Nikdy jsem neměla vášnivější, láskyplnější vztah, který by mě víc naplňoval,“ tvrdila v rozhovoru pro New York Magazine Američanka, která prý s otcem přišla o panenství. Je-li tedy její vztah s biologickým otcem prvním vztahem, těžko si vysvětlit, proč říká, že neměla nikdy vztah „vášnivější, láskyplnější a víc naplňující“. Pak je to totiž argument chabý.

Podle odborníků se sexuální přitažlivost mezi geneticky blízce příbuznými jedinci dostavuje u více než poloviny příbuzných, kteří spolu nežijí a potkají se až jako dospělí.

Osmnáctiletá Američanka z příběhu v časopisu New York Magazine se chce s otcem odstěhovat do New Jersey a hodlají se tam vzít. „Naše svatba bude černo fialová, a oba budeme mít tenisky Converse. On bude mít džíny a hezkou oblekovou košili. Nechce si brát motýlka, ale je to má svatba, tak jsem mu řekla, že si ho rozhodně vezme. Stoly budou mít kytice z větví stromů bez listí, to bude reprezentovat naše manželství, které má být rostoucím stromem. Já budu mít černé šaty,“ tvrdí žena žijící s vlastním otcem.

To, že žije s otcem, její blízcí netuší. Ona ani otec totiž nikomu neprozradili, jak se poznali a že mají shodné geny. „Až se odstěhujeme, všem to řeknu. Zavolám mámě a řeknu jí, že se milujeme a budeme mít spolu děti,“ říká odhodlaně Američanka. To, že riskuje potraty, vážné genetické a vývojové poruchy, je jí jedno.

„Nechápu, proč mě odsuzují za to, že jsem šťastná. Jsme dva dospělí lidé, kteří se vzájemně vytáhli z problémů. Lidé musejí začít zkoumat incest a sexuální přitažlivost příbuzných, protože to nechápou, a myslím, že ani nevědí, jak je to časté,“ dodává žena v rozhovoru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat