Prostreno.cz

Levná domácí leštidla na nábytek bez chemie

Skvrny, praskliny, celková zašlost. Snad na každém kousku dřevěného nábytku se najde nějaká ta chyba na kráse. Už teď s hrůzou počítáte, kolik může stát renovace? Schovejte úspory na Vánoce. Známe super triky, které si s tím poradí!

Dřevo má pořád své kouzlo. Potřebuje ale pravidelnou údržbu, aby zůstalo krásné. Zase jste zapomněli koupit lešticí přípravek? Vůbec nic se neděje. Stejný efekt si totiž vykouzlíte i bez něj, stačí se poohlédnout v kuchyni! Čím nablýskat prádelníky, stoly i skříně?

Pivo nejen k pití

Převařené teplé pivo svede zázraky. Když s ním potřete celou plochu, bez servítek si poradí se všemi nečistotami a navíc dodá původní lesk a oživí barvy. Tohle sprej z obchodu neumí! Kdyby se vám nechtělo nic vařit, vlažné světlé pivo s trochou citronové šťávy vám v nesnázích pomůže také.

Červené víno jako všeuměl

Nemáte doma ani kapku chmelového zázraku? Alkoholický nápoj z hroznů se najde určitě. Tahle varianta je ideální pro tmavý nábytek. V poměru 1 : 1 smíchejte víno a stolní olej, směsí přetřete nábytek a můžete obdivovat zářivý výsledek.

Multifunkční mléko

V první řadě je třeba zbavit se prachu a připravit tak podmínky pro geniální domácí leštěnku – mléko. S ním dřevo jednoduše „přejeďte“ a po zaschnutí doleštěte. Vhodné zejména pro kousky z ořechového dřeva.

Dobrý přítel čaj

Udělali jste si čaj, který jste nestihli vypít horký? Určitě ho nevylévejte. Studený je totiž výborné domácí leštidlo. Stačí nanést a přetáhnout suchým hadříkem. Hlavně žádné plýtvání!

Jedinečný olivový olej

Zašlé dřevěné plochy budou opět jako nové, když jim poskytnete první pomoc směsí malého množství olivového oleje se dvěma kapkami citronové šťávy. Dílo dokonáte papírovou kuchyňskou utěrkou.

Podceňované zelí

Na odolné skvrny, co se za žádnou cenu nechtějí pustit, vyzrajete vodou z kysaného zelí. Tenhle univerzální čistič dokáže překvapit ve všech směrech. A je za hubičku!

Zubní pasta

Světlých pruhů od vody na dřevěném nábytku se jednoduše zbavíte nanesením trochy pasty na suchý hadřík. Rázem po nich nebude ani vidu.

Konec prasklin

Už jste někdy měli tu čest s jódovou tinkturou? Málokdo tuší, že má perfektní krycí schopnosti. Nedokonalosti a škvíry na mahagonovém stolku se v minutě stanou neviditelnými. Co si budeme povídat, je to podstatně levnější než práce truhláře.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat