Popláčete si ráda? 5 důvodů, proč se vám díky slzám žije lépe

11.05.2016 | Vztahy

K pláči má naše kultura rozporuplný vztah. Ačkoli ho považuje za přirozenou reakci, někteří jsou přesvědčeni (naprosto chybně), že jsou slzy známkou slabosti. Ve skutečnosti je plakat zdravé. A měl by se to naučit každý. Proč?

Třeba z následujících 5 důvodů.

1. Pláč je úžasná úleva

Se slzami z nás spadnou všechny ty negativní pocty, které držíme v sobě. Odplaví se spousta stresu, napětí a nervozity. Jako by se nám do žil vlila nová vlna energie.

2. Pláč je zdravý

Je jasně prokázáno, že držet v sobě emoce jako pod pokličkou má škodlivý vliv na naše zdraví. Takže co myslíte – je lepší si sem tam pořádně poplakat, nebo v pětačtyřiceti umřít na infarkt, ale „hrdinně“ nikdy neuronit ani slzičku?

3. Pláč pomáhá se ztrátou

Truchlení je něco, na co dnes nemáme téměř čas. A to je velká chyba. Se ztrátou se lidé vyrovnávají různě, ale pláč by si rozhodně odpírat neměli! Vyplakat ze sebe všechen ten smutek nám pomůže překonat těžkou chvíli.

4. Pláč spojuje

Schválně, až zase vyrazíte do kina na nějaký děsně smutný film, na jehož konci budete vzlykat do kapesníku, všimněte si, jak po sobě všichni pokukují. Kdo ještě slzí? S těmito lidmi budete cítit jisté pouto, i když je vůbec neznáte. Zkrátka vás na chvíli spojily slzy. A  to je příjemný pocit.

5. Pláč je zcela přirozený

Slzy jsou obranným mechanismem, jímž se náš organismus chrání před celou řadou negativních vlivů (především těch útočících na naši psychiku). A jako o každém jiném obranném mechanismu i o pláči platí, že bychom se mu neměli bránit. Naše tělo ví, proč chce plakat. Tak ho nechte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat