Jen na vzhledu nezáleží. Čím také přitahujeme muže

17.06.2017 | Vztahy

O tom, zda se dva lidé přitahují, nerozhoduje pouze jejich vzhled. Podle vědců přitažlivost zvyšují také některé dovednosti a vlastnosti, které pozitivně ovlivňují náš sex-appeal. Které?

Hudební talent

Podle americké studie z roku 2014 zvyšuje atraktivnost žen i mužů, pokud mají hudební nadání. Nezáleží na tom, zda hrají na hudební nástroj nebo zpívají, obojí se počítá. Mimochodem, u žen byla tato vlastnost ceněna víc než u mužů…

Otevřenost v citech

Ačkoli se říká, že ženy, které se činí nedostupnými, jsou pro muže přitažlivější, výzkum z roku 2016 to nepotvrdil. Naopak. Vyplynulo z něj, že pokud žena své city nijak neskrývá, má pro svůj mužský protějšek vyšší sex-appeal.

Laskavost

V roce 2014 byla uveřejněna studie, která potvrdila, že pokud se žena chová ke svému okolí laskavě a ohleduplně, zvyšuje tím svou přitažlivost pro opačné pohlaví. Výsledky také jasně ukázaly, že neohleduplnost či hrubé chování byly ze strany mužů hodnoceny jako nejméně sexy.

Psí mazlíček

Poměrně nedávno byl proveden výzkum, který se zaměřil na otázku, zda mohou naši přitažlivost zvyšovat i zvířecí mazlíčci. Odpověď? Mohou! Ale ne všichni. Jako nejatraktivnější byly hodnoceny ženy, které vlastní psa. A aby toho nebylo málo, mělo by to být nějaké středně velké plemeno. Takže žádná čivava nebo bernardýn.

Smysl pro humor

Zatímco u mužů je smysl pro humor vůbec nejceněnější vlastností, neznamená to, že ho naši partneři neoceňují u nás žen. Naopak! Ovšem má to háček. Muži neoceňují ani tak to, zda je žena vtipná (i když i to se počítá), jako to, zda se směje jejich vtipům.

Adrenalin

Máte ráda adrenalinové sporty, nebojíte se na horské dráze nebo sníte o seskoku padákem? Pak jste podle studie z roku 2014 pro muže přitažlivější než ostatní ženy. Ovšem pozor, neplatí to pro rizikové chování, při kterém zcela zbytečně a hloupě ohrožujete svůj život. To je naopak hodnoceno jako velmi nepřitažlivé.

Sportovní nadšení

Nemusíte být zrovna atletka nebo mistryně ve fitness, ale náklonnost k pohybu se může vyplatit – pro muže je totiž podle jednoho z výzkumů velmi atraktivní, pokud má žena ráda sport. I kdybyste si měli společně jen vyšlápnout na výlet nebo „blbnout“ s míčem, zvýší se v mužských očích váš sex-appeal.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat