Letní lásky nezatracujte. Zjistěte, proč jim dát letos šanci

08.07.2017 | Vztahy

Říká se, že letní lásky vydrží tak maximálně přes prázdniny, a tak ani nemá cenu se jimi nějak výrazněji zabývat. Ale to by byla chyba! Letní vzplanutí jsou úžasným dobrodružstvím a zábavou. A kdoví, třeba se z nich vážně vyvine i vztah na celý život!

Proč si dopřát letní vzplanutí?

Kam zajdeme?

Zatímco v zimě, když jsou teploty pod bodem mrazu, mají zamilovaní pro společné schůzky na výběr tak maximálně kavárny, restaurace a kina, v létě je situace úplně jiná! Můžete vymyslet tolik různých aktivit – koupání, festivaly, výlety, grilování, procházky při západu slunce, rande na kolech, na bruslích, piknik v přírodě…

Zkrátka tohle roční období vám při vymýšlení originálních schůzek nahrává, jak může. A tak nehrozí, že byste se nudili (a jak je známo, nuda vztahům – ani těm začínajícím – nijak neprospívá).

Žádné velké oslavy

V zimním období se koncentrují všechny velké svátky – Mikuláš, Vánoce, silvestr, Nový rok… A i když patří k velmi oblíbeným, pro dva lidi, kteří spolu stojí na začátku vztahu, mohou znamenat docela stres. Co koupit jako dárek? Budeme spolu na Silvestra? To jsou jen dvě z dilemat, která je třeba vyřešit. A to nebývá právě lehké, když si vlastně ještě nejste jistí, kam váš vztah bude směřovat (a jestli vůbec nějaký vztah bude). Plus je vždycky nepříjemné, pokud někomu sdělujete dva dny před Vánocemi, že nejspíš váš vztah nebude už směřovat nikam…

V létě nic takového nehrozí. To je období jako stvořené pro zábavu a nezávazné randění (samozřejmě i to závazné, o tom není pochyb). Oslavy jsou neformální, trapných chvilek je pomálu.

Libido až do nebe

I vědci potvrzují, že v létě máme větší chuť na sex a také si při něm více užíváme než třeba v únoru. Jak to? Je to jednoduché. Více slunečního světla pozitivně ovlivňuje produkci serotoninu, čímž máme nejen lepší náladu, ale i více chuti na milování.

Jistě, když je venku pětatřicet stupňů ve stínu, tulení se (a tedy předávání si tělesného tepla) se možná nezdá jako nejlepší nápad, ale jak se zdá, zamilovaní lidé jsou vůči horku tak nějak imunní, tedy co se sexu týče.

Správné sebevědomí

Co je na ženách (ale i mužích) opravdu přitažlivé? Ano, sebevědomí! A toho, jak se zdá, máme v létě víc než kdy jindy. Většinou jsme lehce opálení, máme vypnutější a zdravější pleť, můžeme si pohrávat s oblečením (letní outfity v sobě skrývají spoustu potenciálu), zkrátka v létě se sami sobě líbíme víc než třeba v zimě. A tak si více užíváme i milostná vzplanutí.

I proto by byla chyba letní lásky podceňovat! Třeba letos u vody potkáte toho pravého/tu pravou. Tak držíme palce!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat