Na rozvod kdekdo myslí už během svatby

30.09.2021 | Vztahy

Myslíte si, že hlavním důvodem vstupu do manželství, je láska? V romantických filmech to tak možná funguje, ale v běžném životě sotva – bohužel. Hlavní roli totiž hrají především peníze a výčitky svědomí!

Když se dva berou, logicky se předpokládá, že se milují a chtějí spolu zůstat navždy. Proč by také jinak chodili k oltáři a slibovali si tam věrnost do konce dní? Vcelku dobrá otázka. Zvlášť v případě, že celá polovina dnes už rozvedených párů přiznává, že svůj vztah odsoudili k zániku ještě před obřadem! Připadá vám to přitažené za vlasy? Vítejte v drsné realitě…

Když svatební zvony duní moc nahlas

Tenhle šokující fakt totiž odhalily závěry studie provedené advokátní kanceláří Slater a Gordon. Mimochodem, tahle společnost patří k těm největším ve Velké Británii, takže o klienty a zkušenosti s rozvody nemá nouzi. Tamní odborníky na rodinné právo opravdu zajímalo, proč lidé skáčou do chomoutu po hlavě, když by nejraději vzali do zaječích a zametli za sebou stopy. Zaměřili se tedy na výpovědi několika stovek svých klientů a rázem byla pravda na světě. Co že je dnes považováno za pádný důvod zpečetit manželství? Tohle vás vyvede z míry!

Peníze? Ty jsou až na prvním místě

Jeden z deseti zúčastněných připustil, že i když měl pochybnosti a tušil, že vztah zkrátka nebude fungovat, zastavit rozjetý svatební vlak mu připadalo nemožné – hlavně proto, že plánování stálo spoustu peněz, času a úsilí. No vida, jako by snad rozvod a následné dělení majetku bylo nějak „za hubičku“. Komu není rady… Co dalšího experti v oboru zjistili?

Naděje, která umírá poslední

Víra, že lidé se mění? Přesně ta dostala pod čepec jednoho z pěti respondentů. Ti totiž naivně doufali, že dokážou přimět svého partnera, aby se změnil k lepšímu. Po dobrém a za svobodna. Zřejmě prosby o napravení neměly patřičný důraz, tak proč nezkusit těžší kalibr ve formě výměny prstýnků? Ani tahle mise ale nedopadla podle představ. A poslední stimul, který člověka přiměje změnit v občance stav, navzdory všem skepsím? Ten je asi ze všech nejhorší.

Výčitky svědomí, co si nedají pokoj

Nechat svůj protějšek jen tak stát před oltářem, pod palbou tázavých pohledů rodiny a všech přítomných? K tomu ta ostuda a vysvětlování, co se na poslední chvíli pokazilo! Tahle děsivá vidina donutila jednoho ze tří zúčastněných prohlásit v inkriminovanou chvíli „ano“, i když v ten okamžik bylo jasné, že se jedná o osudovou chybu. Dotyční to raději celé přetrpěli s tím, že „nějak to dopadne“. A pořád lepší tohle, než mít máslo na hlavě! Také teď vaše romantické představy o lásce vzaly za své?

Zdroj: https://www.slatergordon.co.uk/, https://ifstudies.org/blog/how-many-married-people-have-thought-about-divorce






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat