Proč ženy milují vegetariány? Voní jim více než milovníci masa

02.11.2017 | Vztahy

Nejen vzhled či charisma hraje při seznamování prim. Důležité jsou i tělesné pachy! Vlastně zvlášť kvůli nim jsou někteří muži v nevýhodě. Kteří? Ti, co jedí maso!

Herci Joaquin Phoenix či Liam Hemsworth, hudebník Moby. To je jen zlomek slavných mužských jmen, která se spojují s vegetariánstvím. Podle některých žen jsou sexy – a to nejen pro svoji slávu, postavu nebo umění. Teď se totiž ukázalo, že ženy dávají přednost vůni mužů, kteří jedí hodně zeleniny!

Podle studie oddělení psychologie na australské univerzitě Macquarie v Sydney, dámy při sbližování preferují tělesný zápach mužů, jejich jídelníček bohatě zahrnuje ovoce a zeleninu. Tak to je pro některé masožravce zklamání! A jak se na něco takového vůbec přišlo?

Pojď blíž…

Dobrovolníci byli rozděleni do dvou skupin, z nichž jedna jedla maso, druhá ovoce a zeleninu. Muži pak byli požádáni, aby si po cvičení sundali trička. K těm pak ženy čichaly a hodnotily, jak moc se jim líbí to, co mají pod nosem. Vegetariáni, jejichž pot byl označen za květinový, ovocný a sladký, z tohoto experimentu vyšli o dost lépe, což výzkumníci přikládají faktu, že lidé, kteří jedí větší množství ovoce a zeleniny, mají více karotenoidů v kůži.

Mimochodem, celá skupina karotenoidů má vysokou schopnost vychytávat volné kyslíkové radikály. Pomáhá uchovávat zdravou kůži, sliznice, imunitu, prostatu, ženské reprodukční orgány, srdce, cévy a oči. Vypadá to na bod k dobru pro „kytkožrouty“, jak se někdy familiárně vegetariánům říká. Možná by stálo za pokus vyzkoušet takový malý experiment.

Minimálně sedm dní půstu

Pokud si tuto teorii o vonícím pachu chcete ověřit na vlastní kůži, nezbývá než přejít k praxi. Požádejte partnera, zda by ze svého jídelníčku na týden vynechal veškeré maso. A uvidíte, jestli to sedí, respektive jestli se pro vás stane atraktivnější…. (Nutno však říct, že vegetariánství a veganství je čistě věc osobní volby.)

Ti, kdo se tak rozhodnou, většinou sníží svoji hmotnost už jen proto, že rostlinná strava je bohatá na celozrnné potraviny, zeleninu a ovoce, což jsou neskutečně bohaté zdroje vlákniny. (Ta byla vždy pozitivně spojována s nižším indexem tělesné hmoty. Navíc rostlinné potraviny jsou bohatší na výživu a chudší na kalorie.)

Podle studie z roku 2007 vydané v časopise Obezita lidé, kteří nejedí maso, v průměru zhubnou o 2 kila, zatímco vegani ještě o půl kilogramu více. Možná i to přispívá k atraktivitě u druhého pohlaví. Kdoví…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat