Falešní přátelé. Dokážete je ve svém okolí odhalit?

12.02.2018 | Vztahy

Kamarádi a kamarádky jsou pro člověka velmi důležití. Bohužel ne každý člověk, který se tváří, že má na srdci jen naše dobro, je skutečně našim přítelem. Jak poznat, zda jste si k tělu nepustili falešného člověka?

Závist versus radost

Něco se vám v životě povede, chcete se o to se svým okolím podělit a čekáte, že s vámi budou vaši radost sdílet. Jenže co když se namísto takové reakce setkáte spíše s uštěpačnými a závistivými poznámkami? Z bezprostředních reakcí lidí totiž často dokážete odhalit, co si opravdu myslí. A hlavně jak dobře to myslí s vámi.

Soutěž versus podpora

Máte pocit, že s čímkoli přijdete, snaží se vaše kamarádka/váš kamarád dokázat, že oni jsou na tom ještě o něco lépe (nebo často i hůře)? Například když si postěžujete, že vás bolí záda, místo nabídky nějaké pomoci jen vyslechnete, jak to ještě nic není, protože váš protějšek trpí bolestmi už roky.

Stres versus zábava

S přáteli zažíváme často ty nejveselejší chvíle. Ovšem co když se společně strávený čas promění spíše ve stresovou situaci? Tak třeba když jdete nakupovat, zkoušíte si šaty a vaše kamarádka nakoukne do kabinky, aby vás při hodnocení outfitu pěkně uzemnila a urazila („tenhle střih, když máš takový zadek?“).

Rozhovor versus pomluvy

Vypadají vaše rozhovory u kávy, vína či piva spíše jako ten nejhorší bulvár, akorát tenhle je zaměřený na vaše společné známé? Pomlouvání a nejrůznější snahy o pošpinění druhých opravdu není to, čím byste měli trávit večer a co by vás příjemně naladilo. Naopak, z takového setkání budete odcházet vyčerpaní a s bolavou hlavou. Nemluvě o tom, že je jasné, že když je takový „kamarád“ s někým jiným, mluví velmi podobně i o vás…

Upřímnost versus opatrnost

Upřímnost a důvěra jsou důležité v každém vztahu, i v tom přátelském. Že k vám falešná kamarádka či falešný kamarád nebude právě upřímný, je jasné. Ale ono to nejspíš bude podobné i u vás. Zkuste si všimnout, jestli si nedáváte v rozhovorech s touto osobou pozor na to, co říkáte, protože jí podvědomě nedůvěřujete. To není dobré znamení.

Vy versus vaše skutečné já

S tím souvisí ještě jedna věc. Pokud nejste v přítomnosti někoho sami sebou, instinktivně se chráníte, protože se bojíte reakce druhé strany, je jasné, že taková osoba se za vašeho opravdového přítele nemůže považovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat